‘De merknaam van Lenovo Mobile verdwijnt’

‘De merknaam van Lenovo Mobile verdwijnt’

Lenovo-smartphones zijn binnenkort verleden tijd. Aldus, een aantal Chinese bronnen. Nadat Lenovo eerder het merk Motorola kocht, wil het Chinese Lenovo nu stoppen om smartphones onder naam van Lenovo te maken. Daarmee gaan de twee smartphonemerken steeds meer in elkaar op. 

Integratie

Lenovo gaat steeds meer op in Motorola, wat betekent dat er veel meer onder de naam van Motorola gaat gebeuren. Dat gaat dus verder dan de wijziging van een logo op een smartphone. Het is wel de bedoeling dat er steeds minder en minder Lenovo-smartphones verschijnen, totdat er uiteindelijk alleen nog maar Motorola-telefoons van de lopende band af rollen.

De toestelverkopen van Motorola en Lenovo zouden de laatste tijd sterk gedaald zijn, waardoor besloten is om het merk samen te gaan. Voor nu is Motorola vooral actief op de westerse markt, en Lenovo juist op de Aziatische markt.

Interfaces News heeft een interview gehad met de directeur van Lenovo Mobile Group. Dat is Chin Xudong en die zou gezegd hebben dat het een duidelijke logica is om Lenovo Mobile langzaam te laten opgaan in Motorola. Inclusief de organisatiestructuur van de productie en het merk.

De overname

Begin 2014 meldde Lenovo dat het bedrijf na 2,5 jaar een deal had gesloten met Google: de fabrikant ging Motorola Mobility overnemen voor een bedrag van 2,91 miljard dollar. Google had Motorola Mobility sinds 2011 in handen, daar heeft Google een bedrag van 12,5 miljard dollar voor neergelegd.

Maar maakt Google dan geen flink verlies? Google’s voornaamste reden om Motorola Mobility over te nemen was de grote portefeuille aan patenten die Motorola bezat. Dat is voor Google van groot belang om het mobiele besturingssysteem Android zo groot te houden en hoeft niet elke patentclaim een probleem te zijn.

Lenovo heeft in principe de smartphonedivisie van Motorola overgenomen en tweeduizend patenten. Tweeduizend is lang niet zoveel, Google bezit nog steeds het overgrote deel en zal deze delen met Lenovo.

Bron: XiaomiToday

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones