5 februari 2015 door in HTC.

De opvolger van de HTC One M8 is nog niet gepresenteerd, maar we weten al het een en ander over HTC’s nieuwe vlaggenschip. Deze zal op drie belangrijke punten verschil maken met z’n voorganger. Dat bevestigt zakenkrant Bloomberg. Je vindt ze hieronder.

De UltraPixel-camera verhuist naar de voorkant

Met de verplaatsing van de UltraPixel-camera naar de voorkant, ontstaat er op de achterkant ruimte voor een nieuwe 20-megapixelcamera. De UltraPixel-sensor heeft minder, maar grotere pixels. Zo krijg je duidelijker beeld bij weinig beeld.

De huidige One M8 heeft een Ultrapixel-camera met 4 megapixels.

Geen Beats, maar Dolby

Je zou verwachten dat Beats het geluid in HTC’s nieuwe vlaggenschip zou verzorgen, maar dat is niet waar. Ook de naam ‘Bose’ als nieuwe audiopartner ging ten onrechte rond. Dolby gaat het geluid verzorgen.

De BoomSound-speakers zouden kleiner zijn gemaakt, waardoor het toestel minder hoge randen heeft rondom het smartphonescherm.

Snapdragon 810-processor

De beste processor van het moment wordt van stal gehaald: Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 810-processor. Deze zorgt ervoor dat de nieuwe telefoon genoeg rekenkracht heeft.

Momenteel ligt de nieuwe Snapdragon-processor nogal onder vuur omdat het toestel met oververhittingsproblemen zou kampen. Tenminste, bij de nieuwe Samsung Galaxy S6. Waarschijnlijk plaatst Samsung de eigen gebouwde Exynos-processor in de nieuwe S6. LG heeft echter nergens last van met de processor in de nieuwe LG G Flex 2 en geeft aan zeer tevreden te zijn over de prestaties van de chip.

Presentatie

Volgens de verwachtingen wordt de HTC One M9 op 1 maart 2015 gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Overigens weten we niet zeker of het toestel zo gaat heten. Voorlopig kennen we ‘m als de One M9 of Hima.

Behalve de opvolger van de One M9 spreekt het nieuwsbericht ook over een verwachte smartwatch. HTC zelf heeft aangegeven geen reactie te willen geven over niet-gelanceerde producten.

Bron

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones