Dell Stack in potentie krachtiger dan de HP Elite X3

Dell Stack in potentie krachtiger dan de HP Elite X3

Begin november plaagde Evan Blass ons al met de melding van een toestel dat aangedreven wordt door een Intel processor van laptop klasse. Vandaag toont de internetlekker nog een foto van de Dell Stack phablet.

Het is niet helemaal duidelijk wat Blass ons wil vertellen. Want de Dell Stack schijnt te zijn geannuleerd door Dell. Misschien wil de smartphone lekker de Windows Phone nieuw leven in blazen. De reacties via Twitter zijn wat dat betreft hoopvol. Het toestel zou een volledig vlaggenschip worden dat zelfs sneller zou zijn dan de HP Elite X3.

Dell Stack

De Dell Stack is geannuleerd terwijl het apparaat zich nog in de ontwikkelingsfase bevond. Via Evan Blass ontvingen we eerder al informatie over het Windows Mobile vlaggenschip. Hij liet toen echter weinig los over het toestel. Vandaag kwam daar nog een foto bij dankzij de smartphone lekker Blass.

Het eerste geruchten over de Dell Stack dook op in 2014. Toen der tijd verwachtte men dat het toestel ergens in 2017 op de markt gebracht kon worden. Helaas mogen we nu veronderstellen dat dit niet meer het geval is.

Dell Stack

Specificaties van de Dell Stack

Dell en Intel bouwden aan een visie van een ecosysteem dat zou draaien rond één Windows 10 mobile apparaat. De zogenaamde Dell Stack had een alles in één phablet moeten worden.

Een groot apparaat met een Full-HD beeldscherm van 6,4-inch tot 7,0-inch. Achter dit forse beeldscherm wilde Dell wilde een Intel X86 processor. Hiermee zou het toestel genoeg rekenkracht krijgen om ook als desktop of laptop te dienen. Continuum van Windows is hierin de sleutel. Naast een razendsnelle processor zou de Stack uitgerust zijn met 4 GB tot 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB aan intern geheugen.

Er zou eindelijk weer eens een vlaggenschip op de markt verschijnen met een verwisselbare batterij. De gelekte foto van de Dell Stack toont namelijk een oplaad dock met een tweede sleuven. Waarschijnlijk een sleuf voor de tweede accu.

Windows Phone

Microsoft produceert niet meer, HP heeft recent een vlaggenschip gelanceerd en Alcatel heeft de Idol 4S Windows. Het is akelig stil rond Windows Mobile, naast de eerder genoemde toestellen. Nu ook de Nokia naam niet meer onder Microsoft valt, is het ook nog eens afwachten over welk besturingssysteem de toekomstige Nokia´s zullen beschikken.

Helaas lukt het Microsoft niet om te concurreren met het grote iOS en Android. Steeds minder fabrikanten lanceren een smartphone aangedreven door Windows. Het is jammer dat een lancering er voor de Dell Stack ook niet in zit. Of… heeft Evan Blass de juiste mensen wakker geschud??

Wij houden je op de hoogte van alle nieuwe smartphones.

 

Dell Stack

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones