Details Exynos 8895 gelekt, kloksnelheid tot 3,0 GHz

Details Exynos 8895 gelekt, kloksnelheid tot 3,0 GHz

Vanuit China ontvangen we vandaag nieuws over de Exynos 8895 processor van Samsung. De nieuwste processor van het Koreaanse merk wordt nog sneller. Volgens de bron heeft de chipset kernen tot 3,0 GHz, gebruikt de chip slechts 5 watt energie en grafisch zal de processor 70% tot 80% sneller zijn.

Vergelijkbaar met de A10 processor van concurrent Apple, heeft Samsung zijn eigen processor in huis, de Exynos. Het laatste model, de Exynos 8890, kun je vinden in de Note 7 en sommige Galaxy S7 toestellen. De Exynos presteert erg goed maar kan de Snapdragon 820 van Qualcomm nog net niet bij houden. Daar moet de Samsung Exynos 8895 chip verandering in brengen.

Exynos 8895

Samsung Exynos 8895 processor

Volgens de bron in China zal de nieuwe Exynos 8895 chipset een geoptimaliseerde architectuur hebben waarbij de chip slechts 5w stroom verbruikt terwijl de maximale kernen op 3,0 GHz geklokt zijn. In beeldverwerking presteert de chip veel beter dan zijn voorganger. De bron verwacht dat de prestaties 70 tot 80% hoger liggen. De nieuwe chip houdt ook rekening met de dubbele cameraopstelling van de verwachte Galaxy S8.

10 nm proces

Eerdere geruchten suggereerde dat de Exynos 8895 chip geproduceerd wordt volgens het 10 nm proces. Huidige processors zijn gefabriceerd via 16 nm finfet of 14nm finfet. Mark Liu, CEO TSMC, vertelde laatst dan het 10nm proces een prestatie winst van 15% laat zien. Prestatie winst in vergelijking met het 16nm finfet proces bij gelijk verbruik. Wanneer je de chips test op gelijke snelheid, dan verbruiken 10nm chips 35% minder energie.

Meerdere kapers op de kust

Terwijl Samsung zijn eigen processor ontwikkeld, zit Qualcomm natuurlijk niet stil. De Exynos 8895 heeft dan ook een waardige tegenstander in de verwachte Snapdragon 830 chips van Qualcomm. De nieuwste Snapdragon 800 serie komt waarschijnlijk ook volgend jaar op de markt. Net als Samsung, onderzoekt ook Qualcomm de mogelijkheden van het 10nm productie proces.

Het lijkt er op dat Samsung voorop loopt in deze race. Want de Exynos 8895 zou al zijn gespot in Geekbench. Daar liet de processor scores zien van 2301 voor de single-core en 7019 voor de multi-core test.

Samsung Galaxy S8

Vandaag hoorde wij al geruchten dat Samsung zijn vlaggenschepen de Galaxy S8 en S8 Edge eerder op de markt zal brengen. Aangesterkt door de onthulling van de modelnummers van beide apparaten. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat Samsung probeert de lancering te vervroegen. Het nieuwste vlaggenschip, de licht ontvlambare Note 7, geeft het bedrijf immers enige problemen.

Het is nu wachten op benchmark test van beide modelnummers met de Exynos 8895 processor. Dan zien we de kracht van de volgende generatie chips

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones