Dit is de gloednieuwe Samsung DeX Pad

Dit is de gloednieuwe Samsung DeX Pad

Nog even en het Mobile World Congress (MWC) gaat van start in Barcelona. Samsung gebruikt dit podium om haar nieuwste vlaggenschepen uit de doeken te doen: de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Maar het Koreaanse technologiebedrijf heeft wellicht meer voor ons in petto. Wellicht krijgen we tevens een nieuwe hulpstuk voor de vlaggenschepen te zien: de Samsung DeX Pad. Meesterlekker Evan Blass beschikt over de eerste foto’s.

Als Evan Blass iets te melden heeft, is alle aandacht op hem gericht. Hij krijgt in ieder geval onze volle aandacht. Regelmatig weet hij het nieuws te halen met interessante scoops over nog te verschijnen vlaggenschepen en andere smartphone gerelateerde zaken. Zo publiceerde hij onlangs de eerste foto’s van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Ook is hij degene die als eerste wist te melden dat de Huawei P11 / Huawei P20 maar liefst drie camera’s krijgt aan de achterkant. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met het opsommen van primeurs die van hem afkomstig zijn. En telkens weer -een uitzondering nagelaten- heeft hij het bij het juiste eind. Uitgerekend deze man plaatste vrijdag een tweetal foto’s op zijn Twitter account waarop de Samsung DeX Pad te zien is.

Dit weten we over de Samsung DeX Pad

Wat is de Samsung DeX Pad? Simpel gezegd is het de opvolger van de Samsung DeX Dock, de docking station die Samsung afgelopen jaar lanceerde samen met de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. De DeX Dock -DeX is een acroniem voor Desktop Experience– was een hulpmiddel waarmee je je vlaggenschip kon veranderen in een volwaardige computer. De docking station had aansluitpunten voor een monitor, toetsenbord, muis en ethernetkabel. Het enige dat je hoefde te doen was deze randapparatuur aan te sluiten en de Galaxy S8 (Plus) in de docking station te plaatsen. Vervolgens verscheen er een aangepaste variant van Android op het beeldscherm. Je kon de DeX Dock ook gebruiken om je toestel draadloos op te laden.

Vorig jaar november meldde Blass al dat Samsung aan een opvolger van de DeX Dock werkte. Belangrijk kritiekpunt was namelijk dat je niets met het vlaggenschip kon doen zodra je hem in de houder plaatste. Met de DeX Pad komt daar verandering in. Op het eerste oog doet hij precies hetzelfde als zijn voorganger. Zo zien we op één van de foto’s alle connectiviteitsmogelijkheden: twee USB-A poorten, één HDMI-aansluiting en één USB-C aansluiting. De eerste twee poorten zijn voor de randapparaat (toetsenbord en muis), de tweede voor het computerscherm en de derde is voor de energievoorziening van het apparaat.

Samsung DeX Pad

Grote verschil ten opzichte van zijn voorloper is dat je het vlaggenschip niet langer rechtop in de houder plaatst, maar plat neerlegt en aansluit in de DeX Pad. ‘So what?’ denk je nu misschien bij jezelf, maar het heeft één groot voordeel: je kunt het beeldscherm van de Galaxy S9 (Plus) nu ook gebruiken als touchpad. Samsung brengt hiermee een nieuwe en veelgevraagde feature naar het hulpstuk. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zagen we dat Razer een vergelijkbaar idee had. Terwijl je bij Samsung alle randapparatuur zelf moet aanschaffen en aansluiten, hoef je bij Razer niet met losse apparatuur te werken. In plaats daarvan koop je een laptop waar je de Razer Phone in plaatst om hem op te starten. Dit prototype werd omgedoopt tot Project Linda.

Als je goed kijkt zie je aan de bovenkant luchtgaatjes zitten. Daaronder zit de ventilator, die ervoor zorgt dat het vlaggenschip niet te warm wordt als je hem in combinatie met de DeX Pad gebruikt. Daarnaast viel ons op dat de poort voor de ethernetkabel ontbreekt. Zou Samsung deze hebben weggelaten? Of is hij verplaatst en niet zichtbaar op de foto’s? Daar kunnen we op dit moment geen antwoord op geven. In het ergste geval ben je aangewezen op jouw databundel of WiFi-verbinding om met de DeX Pad te surfen op internet.

 

Wat vinden jullie van het design van de nieuwe Samsung DeX Pad? Ziet er strak uit, toch?

Samsung DeX Pad

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones