Dit is de Qualcomm Snapdragon 636

Dit is de Qualcomm Snapdragon 636

Qualcomm heeft een nieuwe processor voor mobiele telefoons in het middensegment aangekondigd: de Qualcomm Snapdragon 636. Het gaat om een opgevoerde variant van de Snapdragon 630. Fabrikanten kunnen de nieuwe SoC vanaf november in hun telefoons verwerken.

Qualcomm is een Amerikaanse chipfabrikant met een groot aantal processors in haar assortiment. Deze zijn opgedeeld in vier verschillende reeksen. De 200-reeks treffen we aan in low-end en budgettelefoons. Denk bijvoorbeeld aan de Snapdragon 212 in de Microsoft Lumia 650. De 400- en 600-serie vinden we in het mid-range segment. Telefoons als de Sony Xperia X, Nokia 6, Motorola Moto X4 en Motorola Moto G5s Plus hebben een chipset in deze reeksen. De 800-serie tot slot vinden we in high-end vlaggenschepen als de Nokia 8, HTC U11, LG G6 en Sony Xperia XZ Premium.

Over de Snapdragon 636

In mei presenteerde Qualcomm twee nieuwe processoren: de Snapdragon 630 en Snapdragon 660. De eerstgenoemde heeft nu een opvolger gekregen in de vorm van de Snapdragon 636. Net als zijn voorloper is de chipset opgebouwd uit acht kernen. Grote verschil is dat Qualcomm de Cortex-A53 cores van de Snapdragon heeft ingeruild voor acht Kryo kernen. Deze hebben allemaal een kloksnelheid van 1,8 GHz.

Hierdoor is de nieuwe processor naar eigen zeggen 40 procent sneller en springt hij nog zuiniger om met energie. De grafische module van de processor, de GPU, is eveneens aangepakt. Zo moet de Adreno 508 plaatsmaken voor de Adreno 509. Tevens ondersteunt de nieuwe processor een hogere schermresolutie. Hij kan uit de voeten met schermen met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels (Full HD+). De Snapdragon 630 kwam niet verder dan Full HD-ondersteuning. Schermen met 18:9 beeldverhouding vormen hierdoor niet langer een obstakel. De Snapdragon 630 houdt vast aan het traditionele 16:9 beeldverhouding.

De hoofdcamera biedt nog altijd ondersteuning aan camera’s met een maximale resolutie van 24 megapixels. Wel kan hij uit de voeten met selfiecamera’s met een hogere resolutie dan voorheen, namelijk 16 in plaats van 13 megapixels. Tot slot beweert Qualcomm dat de Snapdragon 636 10 procent beter presteert als het om het draaien van mobiele games gaat.

Introductie

Qualcomm zegt dat de Snapdragon 630 en Snapdragon 636 ‘pin-compatible’ zijn. Dat houdt in dat fabrikanten geen aanpassingen hoeven te maken aan het ontwerp om de nieuwe chipset te kunnen gebruiken. Dat bespaart hen flink wat tijd en geld. Wanneer we de eerste telefoons met met Snapdragon 636 kunnen verwachten is onbekend. Qualcomm levert vanaf november de eerste exemplaren van de nieuwe chipset.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones