Donald Trump gebruikt sinds kort een iPhone

Donald Trump gebruikt sinds kort een iPhone

President Trump heeft zijn verouderde Samsung ingewisseld voor een iPhone. Maar goed ook, aangezien enkele leden van het Amerikaanse Congres eerder dit jaar hun zorgen al uitten. Alles weten over dit besluit? Wij praten je graag bij.

Verouderde Samsung

Opmerkelijk bericht zo’n twee weken geleden. Wij wisten toen namelijk te melden dat Donald Trump een verouderde Android-telefoon zou gebruiken. Het ging vermoedelijk om een Samsung Galaxy S3 of S4. Deze toestellen zijn respectievelijk vijf en vier jaar oud inmiddels en toch echt wel zwaar verouderd. De toestellen draaien immers verouderde software. Op zich is dit geen probleem. Het wordt pas een probleem wanneer je realiseert dat software vooral bijgehouden moet worden in verband met veiligheid. Oude telefoons met verouderde software zijn makkelijker te hacken en berichten kunnen veel gemakkelijker te onderscheppen. Nu is dat an sich nog geen gigantisch probleem als je vrij weinig belangrijks doet. Indien je de 45ste president van de Verenigde Staten bent wordt het verhaal toch nét wat gecompliceerder.

Trump heeft ervan geleerd

Maar, mister President heeft zichzelf gebeterd. Het leek er de afgelopen weken al op dat zijn tweets verstuurd werden vanaf een iPhone. Trump staat erom bekend veelvuldig zelf zijn tweets te schrijven aangezien Twitter veruit zijn favoriete sociale medium is. Het kan echter zo zijn dat bijvoorbeeld medewerkers de berichten schreven. We hebben nu eindelijk duidelijkheid. De directeur sociale media en communicatie van het Witte Huis, Dan Scavino Jr., bevestigd namelijk op Twitter dat Trump sinds kort een iPhone gebruikt. Hij schrijft sinds ‘enkele weken’ enkel nog berichten via een iPhone.

Welke iPhone hij gebruikt, wordt helaas niet vermeld. Indien Trump bijvoorbeeld een iPhone 4 gebruikt welke maar tot iOS 7.1.2 geupdate kan worden schieten we nog vrij weinig op qua veiligheid. Indien hij bijvoorbeeld een Apple iPhone 7 gebruikt wordt het al een stuk beter. Helaas weten het echter niet.

Zorgen vanuit het Congres

Het is maar goed ook dat Trump iets heeft gedaan aan zijn smartphone-gebruiken. Leden van het Amerikaanse Congres hebben namelijk afgelopen februari al hun zorgen geuit. Zij schreven een brief naar de minister van defensie, Jim Mattis, dat zij zich zorgen maakten over Trump zijn verouderde toestel. Ze waren vooral bang dat mogelijke staatsgeheimen makkelijk onderschept zouden kunnen worden. Het is overigens wel opmerkelijk dat Trump voor een iPhone heeft gekozen. Eerder dit jaar probeerde hij namelijk nog het gehele Apple-merk te verbannen uit de VS. Apple ging namelijk niet akkoord met een verzoek van de FBI om gegevens te verstrekken van een mogelijke terrorist zijn iPhone. Apple stelde dat zij op tussenkomst van een rechter wilden wachten ,aangezien de man nog niet veroordeeld was, voordat zij inbreuk maakten op zijn privacy. Trump tweette toen:

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones