Eerste details nieuwe smartphones Nokia duiken op

Eerste details nieuwe smartphones Nokia duiken op

Nokia maakte onlangs bekend dat het een comeback maakt op de smartphonemarkt. De eerste twee smartphones worden begin volgend jaar verwacht. De eerste geruchten over de specificaties zijn een feit. Zo krijgt één van de toestellen mogelijk een QHD-display met Snapdragon 820 processor.

Nokia was aan het eind van de vorige eeuw heer en meester op het Europese continent. De komst van de iPhone en Android-telefoons gooide echter roet in het eten. Het marktaandeel van het Finse bedrijf verdween als sneeuw voor de zon. Het heeft meer dan eens geprobeerd om de verloren zieltjes terug te winnen door diverse Lumia-smartphones te presenteren, maar zonder succes. Zelfs de overname van de smartphonedivisie door Microsoft mocht niet baten.

Enkele maanden geleden besloot Nokia om een nieuwe poging te wagen. Samen met HMD Global, dat wordt gerund door enkele oud-medewerkers van het bedrijf, gaat het de komende drie jaar 500 miljoen dollar uitgeven aan reclame. Mother, het grootste reclamebureau in het Verenigd Koninkrijk, is gestrikt om de reclamecampagne in goede banen te leiden.

Specificaties

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe smartphones van Nokia? Om te beginnen nemen de Finnen afscheid van Windows 10 Mobile en gaan ze voor Android. Een slimme zet als je kijkt naar de populariteit van het besturingssysteem: volgens de laatste cijfers van marktonderzoeker Strategy Analytics is de software van Google op 88% van alle smartphones wereldwijd te vinden. Ter vergelijking: iOS van Apple komt niet verder dan 12%.

Wat nog meer? De laatste geruchten zijn afkomstig uit China. Volgens deze berichten kunnen we een toestel met een beelddiagonaal van 5.2 inch en 5.5 inch verwachten met 2K-resolutie. Vermoedelijk krijgen de toestellen dus een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. De toestellen zouden aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor. Dat is enigszins opmerkelijk aangezien dat tegen die tijd een verouderde chipset is. Inmiddels zijn er al verschillende opvolgers gepresenteerd: de Snapdragon 821, Snapdragon 830 en Snapdragon 835.

Ook krijgt de primaire camera van de telefoons een Carl Zeiss lens. Nokia heeft in het verleden vaker samengewerkt met de Duitse fabrikant, een nieuwe partnership ligt dus voor de hand. Tot slot krijgen de toestellen een waterdichte metalen behuizing. Welk IP-certificaat ze krijgen is niet bekend. Mogelijk zijn ze volledig waterdicht (dompeldicht), maar voor hetzelfde geld zijn ze enkel spatwaterdicht.

Beschikbaarheid

Volgens de laatste geruchten kunnen we de eerste Android-smartphones van Nokia in het tweede kwartaal van 2017 verwachten. De Finse smartphonemaker presenteert naar verluidt de toestellen op de beursvloer van het Mobile World Congress (MWC). Dit evenement vindt van 27 februari tot en met 2 maart plaats in Barcelona.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones