Eerste dual-camera smartphone Sony gespot

Eerste dual-camera smartphone Sony gespot

Sony staat wellicht op het punt om haar allereerste smartphone met dubbele camera te lanceren. In de online benchmark GFXbench is de Sony H3213 Avenger gespot. Daarin wordt een dual-camerasysteem aan de voorkant van het toestel vermeld.

Sony is al jarenlang een solide speler op de smartphonemarkt. Op sommige vlakken is het Japanse elektronicaconcern te vergelijken met Apple. Nee, Sony verkoopt bij lange na niet zo veel mobiele telefoons als haar Amerikaanse concurrent, maar ze hebben wel iets anders met elkaar gemeen. Beide bedrijven houden lang vast aan hun welbekende design voor hun telefoons. Dat is ze meer dan eens op kritiek komen te staan. Apple bracht daar in 2014 verandering in, toen het de iPhone 6 introduceerde. Het was de eerste radicale verandering sinds het sandwich design van de iPhone 4 uit 2010.

Sony bleef jarenlang haar OmniBalance design trouw. Zowel de voor- als de achterkant zijn platgevormd en de onder- en bovenkant vormen hun eigen geheel. Daarnaast heeft Sony bij diverse toestellen de vingerafdrukscanner in de aan/uitknop aan de zijkant verwerkt. Daar vinden we bij sommige telefoons ook een fysieke cameraknop. Kenichiro Hibi, een hooggeplaatste medewerker bij Sony, bevestigde onlangs dat Sony binnenkort afscheid neemt van het OmniBalance ontwerp en andere designkenmerken gaat overnemen. Wat dit zogeheten Mirai design gaat inhouden wilde hij niet kwijt. Vermoedelijk krijgen de smartphones van Sony -of in ieder geval de vlaggenschepen- een edge-to-edge display.

Dual-camera

Het nieuwe randloze scherm is wellicht niet de enige grote verandering die we van Sony kunnen verwachten. We zagen onlangs nog een conceptvideo opduiken van een Sony-smartphone met daarop een dual-camerasysteem. Tot op heden heeft het Japanse technologiebedrijf alleen maar telefoons met single lens, oftewel één camera. En dat is opmerkelijk in een tijd dat steeds meer smartphonefabrikanten kiezen voor een dubbele camera, zoals Samsung, Apple en Huawei.

De eerste dual-camera telefoon van Sony is wellicht dichterbij dan je denkt. In de database van GFXbench is de Sony H3213 Avenger gespot. Als we de inhoud van deze entry mogen geloven, heeft het toestel een 16 en 8 megapixelcombinatie. Niet aan de achterkant, maar aan de voorzijde. Alsof dat nog niet genoeg is, zou je er ook 4K-video’s mee kunnen opnemen. En dat is een unicum voor selfiecamera’s. Helaas biedt de online benchmark geen extra informatie over de features van de dual-front-facing camera (focus, beeldstabilisatie, diafragma).

Overige specificaties Sony H3213 Avenger

Volgens GFXbench krijgt de Sony H3213 Avenger een 6 inch groot Full HD-display. Onder de motorkap treffen we specificaties aan die kenmerkend zijn voor een middenklasser. Zo wordt het toestel naar verluidt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 630 met Adreno 508 GPU en 4 GB werkgeheugen. Het toestel beschikt over 32 GB aan intern geheugen, waarvan je zo’n 20 GB overhoudt voor eigen gebruik.

Zoals gezegd heeft het toestel voorop een 16 en 8 megapixelcamera. Aan de achterkant vinden we een enkele 21 megapixelcamera waarmee je eveneens 4K-video’s mee kunt opnemen. Hij is tevens uitgerust met een NFC-chip. Deze heb je nodig als je nu of in de toekomst contactloos wil betalen met je smartphone. Je kunt hem tevens gebruiken om draadloos contact te maken met andere mobiele apparaten. Of in een handomdraai bepaalde instellingen te doen, bijvoorbeeld automatisch de niet-storen modus inschakelen als je in de auto stapt. Tot slot draait het toestel direct al op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 8.0 Oreo.

Als we meer concrete aanwijzingen over de Sony H3213 Avenger horen, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones