Eerste foto’s Sony F833X uitgelekt

Eerste foto’s Sony F833X uitgelekt

Twee weken geleden berichtte Telefoonabonnement.nl over een nieuw vlaggenschip dat Sony mogelijk binnenkort gaat onthullen: de Sony F833X. Niet alleen zijn de specificaties opgedoken via een benchmark, maandagavond verschenen de eerste foto’s van deze telefoon op internet. Op een Kroatische Marktplaats om precies te zijn. De afbeeldingen zijn inmiddels verwijderd, maar zoals dat gaat op internet zijn er screenshots gemaakt voordat ze offline werden gehaald.

De adverteerder omschreef de Sony F833X als ‘het nieuwe model van de Sony Xperia X Performance’, een high-end toestel die enkele maanden geleden officieel uit de doeken werd gedaan samen met nog enkele andere premium telefoons. Als we kijken naar de productcode van de Xperia X Performance en deze vergelijken met de Sony F833X, dan is dat een terechte opmerking van de verkoper. De eerste draagt namelijk de code F813X met zich mee. Mogelijk hebben we dus inderdaad met de opvolger van de Sony Xperia X Performance te maken.

Design Sony F833X

De foto’s verschenen op de Kroatische Marktplaats Njuškalo. Zoals gezegd zijn ze inmiddels van het web verwijderd, maar niet voordat iemand een schermafbeelding had genomen. Of de foto’s honderd procent legitiem zijn, is nog maar de vraag. Heb je bijvoorbeeld de lelijke screenprotector gezien op de voorzijde? Kan me niet voorstellen dat het Japanse elektronicaconcern het in zijn hoofd zou halen om zoiets op de markt te brengen. Of zou de verkoper deze zelf hebben aangebracht? Het herkenbare Sony design dat we van andere vlaggenschepen kennen zien we wel duidelijk terugkomen.

Volgens de verkoper heeft het toestel een aluminium behuizing met 5.1 inch scherm, 23 en 12 megapixelcamera en 3GB RAM. Deze specs komen overeen met de eigenschappen die we eerder zagen in de database van GFXbench.

Sony F833X

Specificaties Sony F833X

Volgens de benchmark krijgt het de Sony F833X een 5.1 inch FHD-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Onder de motorkap zou een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.1GHz schuilgaan. Verder vinden we onder de kap naar verluidt een Adreno 530 GPU, 3GB RAM en 32GB intern geheugen.

De hoofdcamera heeft volgens GFXbench een resolutie van 23 megapixels. En de selfiecamera aan de voorkant zou een resolutie van maar liefst 13 megapixels hebben. Dat is beter dan de hoofdcamera van menig high-end toestel. Verder krijgt de Sony F833X vermoedelijk een NFC-chip, een techniek die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om draadloos te betalen met je mobiele telefoon. Ook zou hij draaien op Android 6.0.1 (Marshmallow), de nieuwste Androidversie van Googles besturingssysteem. Aangezien de zoekmachinegigant in of rond september Android Nougat uitrolt, betekent dit dat we het toestel mogelijk komende maand al te zien krijgen. Daar staat wel tegenover dat het toestel nog niet is gespot bij keuringsinstanties als TENAA, de FCC, Bluetooth SIG of de WiFi Alliance.

Wanneer we het toestel in levende lijve te zien krijgen? Wellicht begin september. Van 4 tot en met 9 september vindt in Berlijn namelijk de technologiebeurs IFA plaats.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones