16 oktober 2014 door in Apple.

iphone-6Het had niet veel gescheeld of de iPhone zoals we die kennen had er misschien heel anders uitgezien. Apple had de eerste iPhone namelijk bijna geen touchscreen meegegeven. Het bleek een gouden greep om daar uiteindelijk wel voor te kiezen. Apple wist zich hiermee in 2007 duidelijk te onderscheiden van andere smartphonefabrikanten, en de markt voor de iPhone lag open.

Hoofdontwerper bij Apple Jony Ive vertelt op een conferentie van Vanity Fair echter dat de iPhone 1 er bijna heel anders uit had gezien. “Er waren duizenden redenen waardoor en verschillende momenten waarop we touch bijna hadden opgegeven”

Eerste iPhone

Het is niet de eerste keer dat er melding wordt gemaakt over Appleā€™s eerste iPhone. Eerder werd door een voormalig Apple-technicus al verteld dat de iPhone tijdens de presentatie in 2007 nauwelijks bruikbaar was. Er waren op die bewuste persconferentie maar liefst drie modellen nodig om dat voor het publiek en het aanwezige journaille te verhullen.

Jony Ive gaat op de conferentie niet verder in op de redenen om het toestel niet van een touchscreen te voorzien. Hij geeft wel aan dat Apple er goed aan heeft gedaan om toch te kiezen voor een smartphone met touchscreen. Daarmee onderscheidde de telecomgigant zich van Nokia en BlackBerry, destijds marktleiders op de smartphonemarkt.

Xiaomi

Ive gaf op de bijeenkomst ook zijn mening over het Chinese Xiaomi. Het bedrijf, dat zichzelf wel eens gekscherend de Apple van China noemt, is erg populair maar kopieert het uiterlijk van de iPhone regelmatig. Ive gaf zijn ongezouten mening over de fabrikant: “Ik zie het niet als vleierij, ik zie het als diefstal en het is lui. Als je iets voor het eerst doet en je weet niet of het gaat werken is het laatste dat ik denk ‘oh dat is vleiend’. Al die weekenden had ik thuis kunnen zijn met mijn familie. Het is diefstal en het is lui.”

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones