Eerste prototype qwerty-keyboard Moto Mod gespot

Eerste prototype qwerty-keyboard Moto Mod gespot

Lenovo wil komend jaar de markt overspoelen met nieuwe Moto Mods. Op Indiegogo hebben we een prototype van een nog te verschijnen modulaire accessoire gevonden: een fysiek qwerty-toetsenbord.

Over Moto Mods

De Motorola Moto Z, Motorola Moto Z Play en Motorola Moto Z Force waren afgelopen jaar één van de eerste smartphones ter wereld met een modulair design. Dat betekent dat je moeiteloos andere componenten aan de toestellen kunt vastmaken en ontkoppelen. Lenovo, eigenaar van de smartphoneafdeling van Motorola, maakt hiervoor gebruik van een magnetisch koppelmechanisme. Deze bestaat uit twee rijen van ieder acht pinnetjes. Zodra je een Moto Mod of modulaire accessoire hier tegenaan houdt, wordt deze automatisch bevestigd aan de smartphone. Deze losmaken is eveneens een peulenschil, omdat hij niet met een ingewikkeld koppelmechanisme is vastgemaakt.

Op dit moment zijn er onder meer Moto Mods voor een externe speaker (JBL SoundBoost),  beamer (Insta-Share Projector), cameramodule (Hasselblad True-Zoom),  externe accu (Mophie Juice Pack), docking station voor in de auto (Incipio Vehicle Dock) en een aantal beschermhoezen (Moto Style Shells). Een Moto Mod met Amazons digitale assistent Alexa en controller (GamePad) zijn in de maak.

Om meer modulaire accessoires te ontwikkelen, doet Lenovo een beroep op onafhankelijke ontwikkelaars. Om hen hierbij zo goed mogelijk te helpen, heeft de Chinese smartphonemaker het Moto Mods Developer Program in het leven geroepen. Dit jaar wil de fabrikant ieder kwartaal drie tot vijf nieuwe Moto Mods op de markt brengen. De reden waarom Lenovo sterk inzet op de accessoires is simpel: ze verkopen goed. Voor iedere Motorola Moto Z toestel verkoopt de fabrikant gemiddeld 1,5 Moto Mods.

Het grote voordeel van Moto Mods is bovendien dat ze toekomstbestendig zijn. Klanten hoeven alleen een koppelstuk te kopen om over de nieuwste technieken te beschikken. Zo kunnen we in de toekomst wellicht een Moto Mod met 5G-connectiviteit of Google’s Tango-technologie verwachten. Dankzij de Moto Mods hoef je geen dure, nieuwe high-end smartphone te kopen. En dat is op zijn beurt weer goed voor het milieu. Om die reden ondersteunt Lenovo ten minste drie jaar lang afzonderlijke Moto Mods.

Qwerty-toetsenbord

Typ je liever met een fysiek toetsenbord, maar wil je geen BlackBerry aanschaffen? Dan is de Moto Mod van Livermorium wellicht iets voor jou. In maart maakte het bedrijf bekend om een fysiek toetsenbord en standaard in één te willen lanceren. We moesten genoegen nemen met conceptfoto’s. Tot nu dan. Inmiddels heeft het bedrijf de eerste foto’s van een werkend prototype op haar Indiegogo-pagina gezet.

Naast alle cijfers en letters zijn er ook toetsen zoals de Shift, Control, page up, page down, Caps Lock en thuisknop. Net als op een laptop branden LED-lampjes als de Caps Lock is ingeschakeld. Ook voor de verbinding en het batterijniveau zijn lampjes boven in het toetsenbord verwerkt. Naast de qwerty-uitvoering verschijnen er ook een azerty- en qwertz-toetsenbord voor de Belgische, Franse en Duitse markt.

Om dit product te kunnen realiseren heeft het bedrijf de hulp van backers nodig: donateurs die het bedrijf willen steunen. Livermorium wil met Indiegogo een bedrag van 100.000 dollar ophalen. Op het moment van schrijven heeft de fabrikant samen met de hulp van 644 backers een bedrag van ruim 47.000 dollar weten op te halen. Binnen nu en 14 dagen wil het bedrijf het resterende bedrag ophalen.

Prijs en beschikbaarheid

Het streven is om de qwerty Moto Mod in juli naar de schappen te brengen. De adviesprijs is vastgelegd op 120 dollar (113 euro).

Qwerty Moto Mod

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones