Eind 2017 ondersteunen 11 telefoons Daydream

Eind 2017 ondersteunen 11 telefoons Daydream

Het aantal smartphones dat Google Daydream ondersteunt is nog altijd beperkt. Nog voor het einde van het jaar wordt dat aantal verdubbeld.

Dat belooft Sundar Pichai, de CEO van Google. Hij deed zijn uitspraak tijdens de laatste kwartaalcijfers van Google’s moederbedrijf Alphabet, zo merkten diverse media op.

Daydream is het virtualrealityplatform van Google. Alleen smartphones die ‘Daydream ready’ zijn kunnen VR-apps op hun smartphone installeren. Op het moment van schrijven telt de Google Play Store zo’n 150 applicaties die op Google’s VR-platform draaien. Welgeteld vijf verschillende modellen bieden ondersteuning aan Google Daydream: de Google Pixel / Pixel XL, Motorola Moto Z / Moto Z Force, Huawei Mate 9 Pro / Porsche Design, ZTE Axon 7 en ASUS ZenFone AR. Naast een high-end smartphone heb je tevens de Daydream View nodig om VR-apps te spelen. Dat is de VR-bril van Google. In Nederland is deze slechts mondjesmaat verkrijgbaar.

Verdubbeling

Nog voor het einde van het jaar kunnen meer smartphones met Google Daydream uit de voeten. Tenminste, als we de woorden van Sundar Pichai mogen geloven. De topman belooft dat eind 2017 in totaal 11 smartphones het VR-platform van Google ondersteunen.

Welke modellen dat precies zijn laat Pichai in het midden. Wij durven het echter wel aan om een poging te wagen. De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus staan hoog op het lijstje, evenals de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 8. Een andere kandidaat die vrijwel zeker in aanmerking komt voor de VR-behandeling van Google, is de tweede generatie Pixel-telefoons. Deze worden volgens de laatste berichten in of rond oktober dit jaar verwacht.

Daarnaast ligt het voor de hand dat de Huawei Mate 10 straks met Daydream overweg kan. Of dat direct bij de release het geval is of enkele maanden later, kunnen we niet zeggen. Bij de Huawei Mate 9 ging er enige tijd overheen. Het gericht gaat dat ook de LG V30 later dit jaar een VR-behandeling krijgt. Tot slot zetten wij ons geld in op de Motorola Moto Z2 en gisteren gepresenteerde Motorola Moto Z2 Force. Enkele maanden na lancering van hun voorgangers maakte Motorola de ondersteuning voor Google’s VR-platform voor deze modellen bekend. Het zit er dik in dat dit geldt voor hun opvolgers.

 

Is Google Daydream een feature waar je jou ’s nachts voor wakker kunt maken?

Google Daydream VR

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones