Einde Blackberry Classic, geen totale afscheid QWERTY

Einde Blackberry Classic, geen totale afscheid QWERTY

In een blogpost heeft BlackBerry bekend gemaakt dat zij stoppen met de fabricage van de BlackBerry Classic.

Het QWERTY toestel is nu anderhalf jaar oud en het is tijd om de productiecapaciteit vrij te maken voor de nieuwe generatie smartphones van de Canadese smartphone fabrikant.

BlackBerry Classic

BlackBerry maakte in een blogpost bekend dat productie BlackBerry Classic stopt. Het toestel werd gelanceerd in december 2014. De gemiddelde smartphone heeft een levenscyclus van ongeveer anderhalf tot twee jaar. Daarna wordt de productie afgebouwd of in zijn geheel gestopt. Schokkend nieuws is het dus niet en misschien zelfs een bewuste uitlating om weer meer aandacht te vestigen op de nieuwe lichting Blackberry’s.

QWERTY Blackberry

Ralph Pini, General Manager Devices en Chief Operating Officer bij BlackBerry zegt dat de Classic de gemiddelde levensduur van een toestel in deze markt ruimschoots heeft overtroffen. Het is tijd voor iets nieuws: “Wij zijn klaar voor deze verandering, zodat we onze klanten iets beters kunnen geven

QWERTY smartphones

BlackBerry staat bekend als dé zakelijke smartphone fabrikant en zijn toestellen kenmerkten zich door hun fysiek QWERTY toetsenbord. We zagen de afgelopen jaren QWERTY toetsenborden langzaam maar zeker verdwijnen. Terwijl BlackBerry als een van de weinige smartphone fabrikant regelmaat toestellen lanceerde met een fysiek QWERTY toetsenbord. Zelfs BlackBerry lijkt nu bereid om afscheid te gaan nemen van de ‘QWERTY-only’ filosofie. Althans dat suggereert het bedrijf in een recente blogpost.

Drie BlackBerry modellen in de maak

De blogpost hint direct naar de drie nieuwe modellen die wij verwachten van Blackberry. De Neon en Argon zijn smartphones in de middenklasse met een touchscreen. We verwachten dat ze tussen nu en oktober uitgebracht worden. In het begin van 2017 zal BlackBerry ook een derde smartphone lanceren. Het toestel heeft als codenaam ‘Mercury’ gekregen. De Mercury zal wel over een QWERTY toetsenbord beschikken en volgt de huidige BlackBerry Priv op.

Eigenaren van de BlackBerry Classic kunnen gerust adem halen. Het Canadese bedrijf blijft zijn eigen BlackBerry 10 besturingssysteem de komende jaren nog ondersteunen en voorzien van updates. Tevens goed nieuws voor iedereen die een Classic op het oog had. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones