Europese versie Samsung Galaxy Note 5 op komst?

Europese versie Samsung Galaxy Note 5 op komst?

Ruim een week geleden kondigde Samsung de opvolgers aan van de Galaxy Note 4 en de Galaxy S6 Edge. Dat waren de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus. Helaas werd toen ook bekend dat Samsung de Galaxy Note 5 niet in Europa zou gaan verkopen. Hier ontstond een hoop tumult om, en er werd zelfs een petitie gestart in Engeland om de Note 5 ook naar Europe te krijgen. Hoewel de Galaxy S6 Edge Plus veel weg heeft van de Galaxy Note 5, zouden consumenten blijkbaar toch liever een smartphone willen hebben die de naam Galaxy Note draagt.

Galaxy Note 5 toch naar Nederland?

Uit verschillende documenten van douanesites en certificatenverstrekkers zou toch nog kunnen blijken dat de Galaxy Note 5 wel degelijk naar Europa, en Nederland, komt. Samsung heeft de Galaxy Note 5 namelijk als serienummer SM-N920 meegegeven. Deze wordt aan het einde vaak voltooid door een letter. Voor Europa hanteert Samsung vaak de letter ‘F’, en laten we nou net SM-N920F voorbij zien komen!

Dit zou dus heel goed kunnen betekenen dat Samsung besluit om de Galaxy Note 5 ook in Europa te gaan verkopen. Een krant uit Korea weet het zelfs zeker: de Samsung Galaxy Note 5 zou vanaf 28 augustus in Europe te koop zijn. Grote kans dat het hier dan ook Nederland betreft.

Samsung over de Note 5

Samsung heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over deze nieuwe berichten. Bij de aankondiging van de Galaxy Note 5 hadden ze te vertellen dat die Europa over zou slaan, omdat Europeanen de Stylus-pen (iets wat de Note-serie kenmerkt) niet of nauwelijks gebruiken. Daarom zou het volgens Samsung een beter idee zijn om de Galaxy S6 Edge Plus te kopen, die is namelijk vrijwel identiek aan de Note 5. Wat dat betreft had Samsung beter de Galaxy Note 5 ook in Europa uit kunnen brengen, in plaats van op een eigen gevoel af gaan en het niet doen.

Mocht je de Stylus pen inderdaad niet interessant vinden, dan kan je wel gaan kijken naar een Galaxy S6 Edge Plus. Grote verschil tussen de twee toestellen is dat de S6 Edge+ geen Stylus heeft, en een gebogen scherm aan beide zijkanten. Verder zijn de specificaties hetzelfde, en maakt het dus eigenlijk niet zo heel erg uit voor welke je zou kiezen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones