Extra veilige Nexus 5X en Nexus 6P gespot

Extra veilige Nexus 5X en Nexus 6P gespot

Gek op de nieuwste Nexus-toestellen, maar niet helemaal happy met de beveiliging die Google je biedt? Dan is misschien de moeite waard om naar de LG Nexus 5X of Huawei Nexus P6 met CopperheadOS te kijken. Dit is naar eigen een extra veilig besturingssysteem dat gebaseerd is op Android en compatibel is met diverse Nexus-toestellen.

Nog nooit van Copperhead gehoord? Wij ook niet, tot vandaag. Copperhead Security is een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van mobiele beveiliging. Het heeft een besturingssysteem gemaakt dat is gebaseerd op de open-source code van Android, maar naar eigen zeggen een stuk veiliger is dan het alternatief van Google: CopperheadOS.

Wat er zo bijzonder aan dit OS is? Copperhead noemt onder meer de zelf beschermende kernel, betere firewall en sandbox, geconcentreerde app- en dienstenisolatie, wachtwoorden voor zowel het vergrendelscherm als decryptie en bescherming tegen zero-days exploits. Simpel gezegd heeft het Canadese bedrijf diverse extra beveiligingslagen aangebracht boven op Android en deze omgedoopt tot CopperheadOS. Dit besturingssysteem is standaard te vinden op de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P, die het bedrijf via een speciale pagina op zijn site verkoopt.

Ondersteuning

CopprheadOS ondersteunt een handjevol toestellen. Naast de Nexus 5X en Nexus 6P kun je het besturingssysteem tevens installeren op de Nexus 5 en Nexus 9 tablet. Ook toestellen die in de toekomst worden uitgebracht en onder het Android Open Source Project (AOSP) vallen –de Nexus- en Pixel-lijn– kunnen op ondersteuning rekenen van de fabrikant. Met moeten deze apparaten uitgerust zijn met een 64-bit processor. Wellicht dat de Nexus Sailfish en Nexus Marlin hier voor in aanmerking komen.

Copperhead belooft tot drie jaar na de lancering van een Nexus-telefoon ondersteuning te bieden. Dat wil dus zeggen dat de Nexus 5X en Nexus 6P tot september 2017 nog allerlei updates voor het besturingssysteem krijgen. Beveiligingsupdates worden tot anderhalf jaar nadat het laatste toestel is verkocht nog uitgerold.

Prijs en beschikbaarheid

De Nexus 5X en Nexus 6P met CopperheadOS zijn vanaf dit moment te koop via de website van het bedrijf. Jammer genoeg wordt er vooralsnog alleen naar de Verenigde Staten en Canada verscheept. De vraagprijzen liggen een stuk hoger dan de huidige prijzen van deze telefoons. De Nexus 5X kost 599 dollar (540 euro) op de site van Copperhead, de Nexus 6P gaat voor 749 dollar over de toonbank (675 euro).

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones