Vivo X20: een groot Full Screen & Snapdragon 660

Vivo X20: een groot Full Screen & Snapdragon 660

Vandaag werd de nieuwste Snapdragon 660 aangedreven smartphone gelanceerd, de Vivo X20. In Nederland is Vivo een relatief onbekende Chinese smartphone fabrikant. Het merk wordt echter met de dag bekender en voetballiefhebbers kunnen er straks niet meer omheen. Vivo is namelijk officiële sponsor van het WK 2018 in Rusland.

Vandaag heeft Vivo de Vivo X20 en Vivo X20 Plus gelanceerd. Twee full screen smartphones voor het hogere middensegment. De toestellen hebben de 18:9 beeldverhouding die sinds de lancering van de LG G6 mateloos populair is geworden. Het G6 vlaggenschip dat je nu trouwens voor een middensegment prijs kun oppikken. Vivo staat er bekend om de overdreven selfie capaciteiten van de smartphones. Een 20 megapixel selfie is geen uitzondering en de Vivo X20 blinkt ook uit in camera capaciteiten. De smartphones hebben beide een groot beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. Slanke randen langs het beeldscherm is helemaal hot in 2017 en bijna elk merk heeft nu wel een zo genoemd bezelloos toestel.

Vivo X20 en Vivo X20 Plus

Vivo X20

De Vivo X20 heeft een massief 6,01 inch Full HD+ beeldscherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Het grote beeldscherm ligt in flinterdunne behuizing van 155,8 x 75,1 bij 7,2 mm. Ter vergelijking, het 5,5 inch Sony Xperia XZ Premium vlaggenschip meet 156 x 77 x 7,9 mm. De super snelle Snapdragon 660 voor het midden segment is de krachtbron van de smartphone. Het is een octa core maximaal geklopt op 2,2 GHz en Vivo geeft je 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB opslagcapaciteit. De smartphone krijg stroom uit een 3.245 mAh accu en draait op Android 7.1.1 Nougat. Gek genoeg heeft de smartphone moderne connectiviteit zoals Bluetooth v5, maar een MicroUSB poort waarmee je het toestel kan opladen.

De Vivo X20 heeft niet twee, niet drie, maar vier camera’s. Het toestel heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant twee 12 megapixel camera’s gekregen. Dus reken maar dat je mooie Bokeh effecten kunt creëren bij zowel selfies als gewone foto’s. De Vivo X20 heeft ook een soort 3D gezichtsherkenning waarmee je de smartphone weer tot leven roept. Een vergelijkbaar systeem met de Apple iPhone X. Het Chinese toestel heeft echter wel een vingerafdrukscanner aan de achterkant voor nog meer ontgrendel opties.

Vivo X20 Gold

Vivo X20 Plus

Naast de ‘kleine’ Vivo heeft de Chinese fabrikant ook de grotere Vivo X20 Plus gelanceerd. De smartphone heeft vergelijkbare specificaties behalve dat de telefoon natuurlijk groter is. De Vivo X20 Plus heeft namelijk een 6,43 inch Full HD+ Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Uiteraard kan de fabrikant een grotere accu leveren in een groter toestel. De X20 Plus krijgt een 3.905 mAh accu en draait ook op Android 7.1.1 Nougat.

Het tweetal wordt in China geleverd voor respectievelijk 2998 yuan en 3498 yuan. Omgerekend naar euro’s kost de Vivo X20 ongeveer 381 euro en voor de X20 Plus betaal je ongeveer 445 euro. Aangezien de fabrikant sponsor is van het WK voetbal van 2018 in Rusland, mag je verwachten dat de Chinese fabrikant grote ambities heeft voor onder andere Europa.

Het is helaas onduidelijk of de Vivo X20 naar Nederland wordt verscheept, waarschijnlijk niet.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones