Galaxy C10 de eerste dual camera Samsung?

Galaxy C10 de eerste dual camera Samsung?

De Samsung Galaxy C10 wordt zeer waarschijnlijk de eerste Samsung telefoon met een dubbele hoofdcamera opstelling. Het top model in de C-lijn is vermoedelijk al gezien met twee front camera’s.

Een van de nieuwe Twitterlekkers uit China, @mmddj_China, liet eerder al een schets zien van de Galaxy C10. Nu zegt de lekker dat hij het toestel heeft gezien. Men dacht tot nu dat de Samsung Galaxy Note 8 de eerste Samsung smartphone zou zijn met twee hoofdcamera’s. Het lijkt er nu dus op dat de eer aan de Galaxy C-lijn is.

Galaxy C10

Volgens de bron uit China wordt de Samsung Galaxy C10 de eerste Samsung smartphone met een dubbele camera setup. De bron laat weten dat we modelnummer SM-C9150 in de gaten moeten houden. Het toestel krijgt de nieuwe Snapdragon 660 processor als krachtbron. Komende dinsdag 9 mei wordt de processor pas door Qualcomm gepresenteerd. Het moet wel een Qualcomm processor zijn die de Galaxy aandrijft aangezien alleen de laatste Exynos 8895 een dubbele hoofdcamera ondersteund. De Exynos 8895 is een te zware processor voor de C-lijn.

De Chinese bron weet zelfs meer over de nieuwe C10. Want de Galaxy C10 beschikt volgens de laatste geruchten over een eigen dedicated Bixby knop. De gloednieuwe AI assistent van de Zuid-Koreaanse fabrikant wordt dus ook voor Galaxy C10 eigenaren een persoonlijke assistent. De achterkant van de Galaxy C10 lijkt op de Galaxy C9 Pro, maar dan met een dubbele hoofdcamera. Volgens de schets van @mmddj_China moeten we denken aan een vergelijkbare cameraopstelling als de Huawei Mate 9 heeft. Twee camera’s boven elkaar in het midden van de achterkant. Het is onduidelijk of de C10 een vingerafdrukscanner achterop heeft of een geïntegreerd in de home knop.

Huawei Mate 9 Pro

Galaxy C-lijn

De Galaxy C-lijn bestaat uit een serie smartphones gericht op het middensegment. Vorig maand werden de Samsung Galaxy C5 en Samsung Galaxy C7 al gepresenteerd in China. Samsung lanceert de smartphones echter voornamelijk in China. Het blijft onduidelijk of de toestellen überhaupt naar Nederland worden verscheept. Voor wat betreft specificaties zijn alle C-modellen gericht op het middensegment. De nieuwe Galaxy C10 met de Snapdragon 660 processor is gericht op het hogere middensegment. Samsung kiest steevast voor aluminium als materiaal keuze bij de C-lijn. Het geeft de telefoons een premium look en feel, terwijl de prijs van de toestellen ruim onder de premium prijs ligt.

Vorige maand zijn Galaxy C5 voor circa 300 euro en de Galaxy C7 voor circa 355 euro gepresenteerd. De prijs voor de Galaxy C10 is nog onbekend, maar zal zeker ruim boven die van de C7 liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Martin coolen schreef op 16 maart 2018 om 18:38

Graag zou ik willen weten wanneer de Samsung galaxy c10 in belgie uit komt

Gr martin

Jasper van Wezel schreef op 19 maart 2018 om 08:48

Hi Martin.
De Samsung Galaxy C10 is volgens de laatste berichten gecancelled. Mocht er toch weer nieuws over dit toestel zijn dan hoor je het hier zeker.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones