‘Galaxy Note 7 goed moment voor zelfreflectie’

‘Galaxy Note 7 goed moment voor zelfreflectie’

Kwon Oh-hyun, de CEO van Samsung, zegt dat zijn bedrijf zichzelf moet verbeteren in de toekomst. De gebeurtenissen rondom de Samsung Galaxy Note 7 vormen het geschikte moment om eens goed te reflecteren en kijken wat er in de toekomst beter kan.

Dat zegt de topman in een verklaring tegen zijn medewerkers, zo schrijft internationaal persbureau Reuters.

De Samsung Galaxy Note 7 had de kaskraker van het jaar moeten worden. In plaats daarvan slokte het nagenoeg alle winst op van het bedrijf. Het vlaggenschip werd half augustus in tien verschillende landen wereldwijd gelanceerd. Al snel kwamen de eerste klachten binnen dat het toestel erg warm werd. In een enkele geval was de Galaxy Note 7 zelfs spontaan ontploft. Samsung deed de kwestie aanvankelijk af als ‘incidenten’, maar na ander onderzoek bleek dat een deel van de reeds verkochte toestellen een defecte batterij bevatte. Daarop besloot de Zuid-Koreaanse smartphonemaker onmiddellijk om alle toestellen terug te roepen en kosteloos te vervangen.

Ook met de tweede lading bleek iets mis te zijn. Verhalen over uitgebrande toestellen en ontplofte vlaggenschepen domineerden het nieuws. Een tweede keer alle toestellen vervangen zag Samsung niet zitten. Daarom besloot het bedrijf om de productie en verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten. Tot op heden heeft Samsung nog altijd niet de oorzaak van de branden achterhaald bij de tweede batch. In de VS en Zuid-Korea staat het bedrijf een aantal rechtszaken te wachten vanwege het hele debacle.

Reflectie

De Samsung Galaxy Note 7 heeft het bedrijf niet veel goeds gedaan. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers eind oktober bleek dat de winst nagenoeg helemaal was verdwenen door de problemen rondom het geannuleerde vlaggenschip. Deze kelderde met maar liefst 96%. Ook de omzet daalde met ruim 15%. Al met al verkocht Samsung in de maanden juli, augustus en september 72,5 miljoen smartphones, maar het hadden er dus veel en veel meer kunnen en moeten zijn.

Volgens CEO Kwon Oh-hyun heeft Samsung een vervelende periode achter zich. Hij roept zijn medewerkers dan ook op om eens kritisch naar hun eigen prestaties te kijken en zichzelf de vraag te stellen of ze tevreden zijn over het werk dat ze geleverd hebben. Hij zegt door het debacle ook kansen te zien voor de toekomst. Maar daarvoor moeten de medewerkers eerst eens goed nadenken over hoe zij tegen innovatie aankijken en hoe dit nieuwe en bestaande klanten aan zich kan binden. “We hebben een lange geschiedenis en meerdere crises overwonnen”, aldus de topman. In zijn toespraak roept Oh-hyun verder op tot striktere interne monitoring om het crisis management team te verbeteren. Alleen door kritische zelfreflectie kan het bedrijf een nieuwe start maken.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Terwijl de topman oproept om terug te kijken en te reflecteren, kijkt het bedrijf ook vooruit. Als we de geruchten mogen geloven is Samsung al druk doende om haar volgende vlaggenschip te presenteren: de Samsung Galaxy S8. Deze verschijnt naar verluidt in twee varianten: met een 5.1 inch AMOLED-scherm en met 5.5 inch AMOLED-display. Vergelijkbaar dus met de huidige Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. De eerste uitvoering krijgt naar verluidt een 2K-scherm, de tweede een 4K-resolutie.

Onder de motorkap vinden we Samsung Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 830 processor. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse telefoonmaker gekozen hebben voor een nieuwe, krachtige grafische processor: de Mali-G71 GPU. Deze zou twee keer zo krachtig zijn als het huidige topmodel: de Mali-T880. Tot slot horen we geluiden over een dual-camerasysteem en irisscanner.

De Samsung Galaxy S8 wordt volgens de laatste berichten op 26 februari gepresenteerd, de dag voordat het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona van start gaat.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones