80% van de Galaxy Note 7 toestellen is ingeleverd

80% van de Galaxy Note 7 toestellen is ingeleverd

Het leeuwendeel van alle verkochte Samsung Galaxy Note 7 exemplaren is inmiddels ingeleverd. De resterende 20% ligt nog altijd bij mensen thuis.

Dat zegt Gregory Lee, CEO van Samsung Noord-Amerika, in een vraaggesprek op de GSMA Mobility Live conferentie die in Atlanta plaatsvond. Dat schrijft de zakenkrant Atlanta Business Chronicle.

De Samsung Galaxy Note 7 is niets meer dan een hoofdpijndossier geworden voor Samsung. Half augustus ging het vlaggenschip in de verkoop in diverse landen wereldwijd, waaronder de VS, Zuid-Korea en Taiwan. Daar kwamen de eerste klachten binnen dat het toestel spontaan in brand vloog. Aanvankelijk deed de smartphonemaker de gevallen af als incidenten, maar na onderzoek bleek er meer aan de hand te zijn. Een deel van de verkochte toestellen bevatte een batterij die dusdanig warm werd dat hij in brand kon vliegen. Daarop riep Samsung iedereen op om het toestel in te leveren en om te ruilen voor een nieuw exemplaar.

Ook de tweede vracht bleek allesbehalve veilig. Na het eerste weekend kwamen er vele nieuwe klachten van consumenten waarvan het toestel was ontploft. Het verhaal van Brian Green wekte de meeste indruk. Hij stond op het punt een vlucht te nemen van Louisville naar Baltimore toen zijn Galaxy Note 7 ineens begin te roken. Stel voor dat dit tijdens de vlucht was gebeurd. Samsung besloot na dit incident om de productie en verkoop van het vlaggenschip te staken.

De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent heeft klanten gevraagd om hun toestel in te leveren. Ze konden dan hun aankoopbedrag terugkrijgen. Andere optie was dat ze een Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge als vervangend toestel kregen. In sommige landen gaf Samsung kortingsbonnen, vouchers en microSD-kaarten cadeau om gedupeerden te compenseren.

Ingeleverd

Gregory Lee van Samsung Noord-Amerika zegt dat de tweede terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7 op rolletjes verloopt. Volgens de topman is reeds 80% van alle verkochte vlaggenschepen weer ingeleverd. “Onze medewerkers hebben de afgelopen 50 dagen 24/7 gewerkt om dit te realiseren”, aldus Lee.

Anders gezegd: 20% van de toestellen ligt nog bij mensen thuis. Waarom? Dat laat zich raden. Misschien hebben ze nog geen tijd gehad om het toestel in te leveren. Een enkeling zal het toptoestel waarschijnlijk willen houden, als souvenir of herinnering aan deze periode. Het toestel is immers straks nooit meer te bewonderen.

Lee laat weten dat Samsung nog altijd niet de oorzaak heeft achterhaald van de tweede lichting. Hij zegt dat onderzoekers alle aspecten onder de loep leggen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Bouwen aan vertrouwen

Verder belooft de topman dat Samsung haar uiterste best gaat doen om het vertrouwen van de consument, klant, provider en overheid terug te winnen. Hij heeft het over het ‘herbouwen van het merk’. Hoe hij dat denkt te gaan doen laat hij in het midden.

Eén van de geruchten die momenteel de ronde gaat op internet suggereert dat Samsung haar volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8, praktisch gratis weggeeft aan bestaande klanten. Dit aanbod geldt voor klanten die hun Galaxy Note 7 hebben omgeruild voor een Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge en volgend jaar met het nieuwste model willen rondlopen. Zij hoeven hiervoor weinig tot niets bij te betalen.

In hoeverre consumenten Samsung nog vertrouwen is de vraag. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd waarin deze vraag centraal staat. De uitkomsten lopen nogal uiteen. De ene studie wijst uit dat consumenten in de toekomst massaal voor een vlaggenschip van een andere fabrikant kiezen. Volgens andere onderzoeken valt het reuze mee met de reputatieschade van Samsung.

 

Durf jij het nog aan om in de toekomst een vlaggenschip van Samsung te kopen?

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones