Hij komt er aan, de Samsung Galaxy Note Fan Edition

Hij komt er aan, de Samsung Galaxy Note Fan Edition

Hij komt er aan, de Samsung Galaxy Note Fan Edition. Via China zien we de eerste reclame uitingen al verschijnen. De Zuid Koreaanse fabrikant is dus al gestart met de reclame campagne voor de Galaxy Note FE. Een bijzonder toestel in een markt vol vlaggenschepen.

Goed nieuws voor milieu organisaties, want in principe is de Galaxy Note FE natuurlijk een refurbished Galaxy Note 7. De licht ontvlambare vlaggenschepen uit 2016 worden dus niet direct op de brandstapel gegooid. Samsung heeft de smartphones uit elkaar gehaald om er vervolgens een minder vurige accu in te plaatsen. De 3.500 mAh accu wordt zeer waarschijnlijk vervangen door een 3.200 mAh accu.

Samsung Galaxy Note Fan Edition reclame

Galaxy Note Fan Edition Note FE Note 7We wisten natuurlijk al van de remake van de veel besproken en ontvlambare Samsung Galaxy Note 7 vlaggenschip. Toch leek het ook een vreemde strategie waardoor er enige twijfel bleef over een nieuwe lancering. Want de aangepaste Galaxy Note vlaggenschepen verschijnen op de vooravond van de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 lancering. Daarnaast zijn de telefoons natuurlijk concurrerend met de huidige Galaxy S8 vlaggenschepen. De Zuid Koreaanse grootmacht in de smartphone wereld maalt er blijkbaar niet om. Want via Weibo zien we de eerste reclame posters al verschijnen.

Weibo lekker Ice Universe toont ons een reclame uiting voor de Samsung Galaxy Note Fan Edition (FE). Helaas is uit de tekst niets op te maken simpel weg omdat wij deze taal niet spreken. Waarschijnlijk zijn het posters uit Zuid Korea waar de smartphone in ieder geval wordt gelanceerd. Het toestel wordt waarschijnlijk op vrijdag 7 juli opnieuw gelanceerd.

Wat waren de specificaties ook al weer?

Samsung Galaxy Note 7 werd geweldig goed ontvangen. Het prachtige toestel had een vergelijkbaar ontwerp met de Galaxy S7 Edge, maar de Note 7 had meer vierkante lijnen. In het vlaggenschip zat de S Pen verstopt en menig zakenman en -vrouw was direct verkocht. De smartphones gingen als warme broodjes over de toonbank tot één van die broodjes toch echt te warm werd. Vervolgens regende het berichten over ontbrande Note 7´s.

De nieuwe Galaxy Note FE heeft de body van de Note 7 en daarbinnen aangepaste en op veiligheid geteste hardware. Je mag aannemen dat Samsung niet weer de kans wil lopen op ontbrandingen. Vandaag werd een van de Galaxy Note FE vlaggenschepen al getest via GFX Bench. Daarin zien we eigenlijk maar één opvallend aspect. Het grote 5,7 inch beeldscherm heeft in deze test namelijk een bescheiden Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Note 7 had namelijk een Quad HD beeldscherm, maar misschien kiest Samsung voor een basis resolutie van Full HD die door de gebruiker zelf kan worden verhoogd. De optie zien we bijvoorbeeld ook bij de Galaxy S8.

Vervolgens zien we de vertrouwde specs. Een super snelle Exynos 8890 octa core processor met een maximale frequentie van 2,6 GHz. Grafisch wordt de Exynos 8890 door een Mali-T880 bijgestaan. Er is 4 GB werkgeheugen en de opslagcapaciteit is 64 GB. De smartphone draait op Android 7.0 Nougat met daar de Samsung interface overheen.

Voortreffelijke foto’s

De camera’s van de Samsung vlaggenschepen eindigen stuk voor stuk in de hoogste regionen van DxO Mark. DxO is een betrouwbare camera testsite die sinds jaren ook smartphone camera’s test. De gelukkige Samsung Fan’s die de Samsung Galaxy Note FE kunnen bemachtigen krijgen een 12 megapixel camera voorzien van indrukwekkende cameratechnieken. Voor selfies maakt de smartphone gebruik van een 5 megapixels.

De 3,500 mAh accu waarmee het in 2016 volledig mis ging is vervangen door een kleinere en veilige 3.200 mAh batterij.

Galaxy Note Fan Edition Note FE Note 7 GFX Bench

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Brian schreef op 30 juni 2017 om 20:43

Not China.. It’s a U+ store in Korea. The sign is also in Korean… Yikes

Jasper van Wezel schreef op 1 juli 2017 om 15:04

Thanks

Mees van den Brandt schreef op 30 augustus 2017 om 17:17

Is er toevallig na al die tijd al iets bekend over de eventuele komst naar Nederland? De prijs van de Samsung Galaxy Note 8 is voor veel mensen té duur. Ander alternatief voor een Note telefoon in Nederland is er niet.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones