Galaxy S5 vingerafdruk scanner gehacked

galaxys5Samsung kwam in april met de ‘waterdichte’ Galaxy S5 met een vingerafdrukscanner en hartslagmeter. Helaas blijkt dat het waterdichte meer letterlijk dan figuurlijk het geval is. De scanner zit verwerkt in de thuisknop van de smartphone en wordt goed herkend door het daarop plaatsen van je duim. De vinger moet wel recht, plat én vloeiend over deze thuisknop bewogen worden, anders zou de scanner niet werken. Nu blijkt dat de vingerafdrukscanner waarvan al gemeld werd dat deze gebruiksvriendelijker had gekund, ook nog eens gehacked is.

Er is namelijk door de Duitstalige veiligheidsblog H Security opgemerkt dat de vingerafdrukscanner gemakkelijk vervalst kan worden met een ‘opgeheven’ vingerafdruk. Zo heeft SRLabs een video geplaatst waarin men ziet dat in slechts enkele minuten met een ‘dummy’ vinger met echte vingerafdruk toegang tot de smartphone mogelijk is. De vingeradrukscanner van de iPhone 5s zou op een soortgelijke manier gehacked zijn.

Echter is de hack bij de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 gevaarlijker. Apple gebruikers zijn namelijk verplicht om voor het gebruik van de vingerafdrukscanner een wachtwoord in te voeren. Bij Samsung Galaxy S5 is er geen wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot de smartphone. Zelfs na een reboot kan met een eenvoudige veeg van de vinger de telefoon ontgrendeld worden. Nog verontrustender is het dat zelfs na de reboot gebruikers geen wachtwoord nodig hebben om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld PayPal. Hierdoor zijn zelfs betalingen via deze app toegankelijk.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones