Samsung Galaxy S7 Active niet écht waterbestendig

Samsung Galaxy S7 Active niet écht waterbestendig

Tijdens een routine test van Consumer Reports is de Samsung Galaxy S7 Active gezakt. Het blijkt dat de S7 Active helemaal niet zo waterdicht is als wordt gesuggereerd in de reclame uitingen. Het ruige model liet tijdens een standaard water test water door.

Opvallende uitkomst Samsung Galaxy S7 Active test

Afgelopen vrijdag zei Consumer Reports dat zij de Galaxy S7 Active niet kunnen aanraden. Het toestel voldoet niet aan de conclusies van Samsung’s. Terwijl de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge zeer goed uit de test komen, is de Samsung Galaxy S7 Active duidelijk niet waterdicht. Het robuust model is op dit moment alleen beschikbaar via AT & T in Amerika. Maria Rerecich, Directeur van ‘Electronics testing’, zei dat ze verrast is dat de Active niet slaagde. Volgens haar zijn de beweringen van Samsung’s doorgaans “redelijk goed.

De standaard Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge modellen zijn volgens Samsung ook waterbestendig en beide toestellen hebben met vlag en wimpel de test van Consumer Reports (CR) gehaald. In tegenstelling tot de Galaxy S7 Active krijgen beide standaard modellen van de S7 telefoons “Excellent” als beoordeling. CR roemt vooral hun beeldscherm, batterijduur en de camera’s van de batterij.

In een reactie op het rapport heeft Samsung aangegeven dat het Koreaanse bedrijf de bevindingen onderzoekt maar tot nu toe zeer weinig klachten heeft ontvangen. In een reactie naar het persbureau The Associated Press geeft Samsung aan dat de Active bedoeld is als een van de meest robuuste telefoons die er zijn, “er kan achter een kleine kans zijn dat een defect toestel niet zo waterdicht is als het zou moeten zijn.

De test van Comsumer Reports

Samsung zegt dat alle Galaxy S7 Active toestellen net als zijn Standaard broers, zijn ontworpen om maximaal 5 voet (1,5 meter) water gedurende 30 minuten te weerstaan. Tijdens de test van CR blijkt echter dat het scherm van de Active flitste na een half uur in het water. De onderzoekers zagen groene en andere kleuren en het beeldscherm reageerde niet aan op aanraking. Op de cameralenzen zag men kleine belletjes en zelfs de simkaart bevatte water. Na de resultaten van het eerste toestel testte CR een tweede Active telefoon. Ook die kon de test niet doorstaan. Rerecich meent dat het problemen waarschijnlijk slechts van invloed is op enkele van de eenheden die niet correct zijn vervaardigd. Het blijft natuurlijk opvallend dat beide toestellen die CR online kocht de test niet halen.

In de VS kost de Galaxy S7 Active 795 dollar (circa 718 euro)

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones