Galaxy S7 goedkoper dan de Galaxy S6?

Galaxy S7 goedkoper dan de Galaxy S6?

Het zou heel goed mogelijk zijn dat Samsung de adviesprijs van de Galaxy S7 lager zal gaan stellen, dan de adviesprijs van de Galaxy S6 bij de lancering. De prijs voor de Galaxy S7 zou tien procent lager moeten liggen dan die van de Galaxy S6.

Aanpassen aan concurrentie

Althans, dat beweert een blogpost van iemand op het Chinese Weibo. De informatie zou gebaseerd zijn op enkele uitspraken van Kwon Oh-Hyun, een Samsung topman. Deze meneer heeft het namelijk over een stagnerende smartphone markt (net als de markt voor tv en andere IT gerelateerde producten). Daarnaast komen er wel een hoop nieuwe (Chinese) concurrenten bij, die met een andere strategie handelen. Zo zijn de prijzen die gehanteerd worden veel lager. Oh-Hyun zegt daarop dat Samsung niet zal overleven, als het zich niet wenst aan te passen.

Daarop heeft een analist, Pan Jiutang, gehoord dat Samsung aan het overwegen is om de prijs van de Galaxy S7 bij de release te laten zakken. Dit zou die tien procent verschil zijn met de Galaxy S6.

Nog niet zo lang geleden begon Samsung met het aanbieden van de Galaxy S6 voor een voordeligere prijs, door middel van een cashback actie, en door een definitieve prijsdaling door te voeren. Die definitieve prijsdaling lag ook zo rond de tien procent. Daardoor kan je de Galaxy S6 momenteel krijgen voor een prijs van ongeveer 500 euro. Mocht de Galaxy S7 inderdaad de prijsverlaging krijgen, dan zal die prijs rondom de 630 euro komen te liggen.

Over de Galaxy S7

Samsung zou volgend jaar de nieuwe Galaxy S7 gaan introduceren. Er gaan geruchten dat dit al in januari gaat gebeuren, maar het kan ook zomaar zijn dat de telefoon in februari/maart aangekondigd wordt. Naast de Galaxy S7 komt er waarschijnlijk ook een opvolger voor de Galaxy S6 Edge, niet geheel verassend met de naam Galaxy S7 Edge.

Wat betreft de interessante specificaties, is dat er ook gesproken wordt van een Force Touch technologie voor de Galaxy S7, en een camera die meer of toch minder megapixels heeft.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones