2 oktober 2014 door in Apple en Samsung.

Note 4 batchWaar Samsung en Apple onlangs nog aankondigden de strijdbijl te begraven, lijkt het nu weer ouderwets bonje tussen de telecomgiganten. Het gaat ditmaal echter niet om patenten en licenties, maar om de smartphones zelf. Zo bleek de iPhone 6 in sommige gevallen te buigen in je broekzak. Samsung sprong hier op in, en verzekerde dat zoiets bij hun merk toch zeker níet zou gebeuren.

Nu lijkt de Zuid-Koreaanse fabrikant echter zelf het slachtoffer van een zogenaamde ‘gate’. De nieuwe Galaxy Note 4, die vooralsnog alleen in Zuid-Korea te verkrijgen is, zou namelijk een spleet bevatten tussen de behuizing en het scherm. Net zoals bij de iPhone ging ook Twitter nu weer los, en de nieuwe Note werd het onderwerp van spot.

Verklaring

Volgens Samsung is er echter helemaal niets aan de hand. De spleet tussen scherm en behuizing is niet, zoals velen dachten, een fout. Nee, het heeft zelfs een functie, zo beweert de fabrikant. “Het probleem heeft geen invloed op de werking of kwaliteit van de Galaxy Note 4”, aldus een woordvoerder van Samsung. “We verzekeren onze klanten dat de Galaxy Note 4 aan alle strenge fabricage- en kwaliteitseisen voldoet.”

Handleiding

De spleet zit volgens de Koreaanse gebruikers niet altijd op dezelfde plek. Zo wordt melding gemaakt van een ‘spleet waar een visitekaartje in kan’ aan de onderkant, maar ook bovenin worden kleine ruimtes ontdekt.

Toch is dat geen reden voor zorgen, meldt Samsung. En de smartphonefabrikant lijkt gelijk te hebben. In de handleiding wordt namelijk ook al gesproken over een spleet. “Deze spleet is een noodzakelijke fabricage-functie en het wiebelen of trillen van onderdelen kan voorkomen. Na verloop van tijd zou frictie ervoor kunnen zorgen dat de spleet wat groter wordt.”

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones