Geen HTC U12 op Mobile World Congress

Geen HTC U12 op Mobile World Congress

HTC laat weliswaar haar gezicht zien op het Mobile World Congress (MWC), de grootste smartphonebeurs van Europa dat op maandag 26 februari van start gaat in Barcelona. Helaas krijgen we echter geen nieuw vlaggenschip te zien. De HTC U12 wordt op een later tijdstip aan de wereld getoond.

Dat zegt een insider in vertrouwen tegenover Android Headlines.

Het MWC is voor smartphoneliefhebbers zoals ons hét moment waar we ieder jaar reikhalzend naar uitkijken. Neem nou de editie van afgelopen jaar. Toen werden we getrakteerd op een buslading aan nieuwe toptoestellen. Zo zagen we onder meer de Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10 en LG G6.

Als we de laatste berichten omtrent de smartphonebeurs mogen geloven, pakken veel fabrikanten deze editie niet zo uitbundig uit. Wat we in ieder geval zeker weten is dat Samsung haar nieuwste paradepaardje toont: de Samsung Galaxy S9. Dat is bevestigt door niemand minder dan Dong-jin Koh, de baas van Samsungs smartphone-afdeling. Huawei gebruikt daarentegen het podium niet om haar nieuwste vlaggenschip uit de doeken te doen: de Huawei P11. De Chinese telefoonmaker onthult het toestel naar verluidt pas in april, als het een eigen evenement houdt. Van LG zijn de plannen nog onbekend. Een woordvoerder van het bedrijf liet donderdag weten dat de LG G7 ‘op schema’ ligt en dat hij ‘op het juiste moment’ wordt onthuld. Of dit nou betekent dat hij eind februari uit de doeken wordt gedaan of niet kunnen we hier niet uit opmaken.

Geen HTC U12

Vandaag horen we opnieuw een verhaal van een grote fabrikant die haar vlaggenschip niet op het MWC presenteert. Het gaat om HTC en de HTC U12, zoals het toestel hoogstwaarschijnlijk gaat heten. Een insider van het bedrijf vertelt onder anonimiteit tegenover Android Headlines dat zijn baas geen vlaggenschip onthult op de smartphonebeurs. Jammer, maar helaas. HTC kondigt het paradepaardje na afloop van de beurs aan. Een concrete datum noemt de anonieme bron weliswaar niet, maar het gerucht gaat dat hij in april uit de doeken wordt gedaan. De HTC U11 zag vorig jaar mei het levenslicht.

Overigens kijken wij er niet vreemd van op dat HTC geen vlaggenschip aankondigt op het MWC. HTC houdt zich al jaren afzijdig van de smartphonebeurs in Barcelona. In plaats daarvan organiseert de Taiwanese smartphonemaker haar eigen persconferenties. Op die manier werden de afgelopen jaren de HTC 10, HTC U Ultra, HTC U11 en HTC U11 Plus aan de wereld gepresenteerd. Het zou ons dus niet verbazen als HTC dit ook met haar volgende vlaggenschip, de HTC U12, doet. Daarnaast is het nog maar twee maanden geleden dat we kennismaakten met de HTC U11 Plus. Nu al een opvolger zou wel heel erg snel zijn.

Specificaties HTC U12

De HTC U12 is de afgelopen maanden al enkele malen opgedoken in het geruchtencircuit. Volgens deze verhalen lijkt het vlaggenschip qua vormgeving op zijn voorganger, de HTC U11 Plus. Dat betekent dat we een telefoon met een edge-to-edge display en flinterdunne randen kunnen verwachten. Tevens neemt HTC daarmee afscheid van de 16:9 beeldverhouding en kiest het voor een aspect ratio van 18:9, net als de meeste vlaggenschepen die we tegenwoordig zien. Door het grote scherm verhuist de vingerafdrukscanner waarschijnlijk naar de achterkant. Het vlaggenschip is naar verluidt stof- en waterdicht (IP68) en wederom gemaakt van aluminium en glas. Onder de motorkap krijgt hij waarschijnlijk de Qualcomm Snapdragon 845 met 6 GB aan werkgeheugen. De kans dat we straks wederom Edge Sense te zien krijgen, de knijpgevoelige sensoren in het frame, achten we behoorlijk groot. Deze feature was prominent aanwezig op alle U11-modellen, inclusief de HTC U11 Play. Tot slot wordt hij standaard met Android 8.0 Oreo en HTC Sense UI geleverd.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones