Gerucht: ASUS werkt aan telefoon met Android Go

Gerucht: ASUS werkt aan telefoon met Android Go

De Duitse techjournalist Roland Quandt heeft een nieuwe en onbekend telefoon van ASUS aangetroffen in de database van Geekbench: de ASUS X00RD. Dat is op zich natuurlijk al interessant, maar wat het nog boeiender maakt is dat het een budgettelefoon met low-end specs is die op Android 8.1 Oreo draait. ASUS bereidt zich waarschijnlijk voor om haar eerste smartphone met Android Go te lanceren.

‘Wat is Android Go?’ vraag je je misschien af. Android Go is een speciale versie van Google’s besturingssysteem die bestemd is voor telefoons die tot de onderkant van de markt behoren qua prijs en specificaties. Google wil ook mensen met een kleine beurs een goede Android-ervaring bieden. Maar weinig werkgeheugen, rekenkracht en opslagcapaciteit staan dat vaak in de weg. Android Go is gebouwd rondom het welbekende besturingssysteem, maar dan met ingebouwde datamanagement, databesparingsfeatures en geoptimaliseerde apps van Google zoals Maps Go, YouTube Go en Gmail Go. Tot slot worden telefoons met Android Go met de allerlaatste Android-versie geleverd, namelijk Android 8.0 of 8.1 Oreo. Het besturingssysteem wordt dan ook wel Android Oreo Go Edition genoemd.

Telefoons met Android Go zijn momenteel (nog) niet beschikbaar in Nederland. ASUS gaat daar mogelijk verandering in brengen. In de databank van de online benchmark Geekbench is is de ASUS X00RD aangetroffen. Mogelijk wordt dit de eerste mobiele telefoon met de speciaal aangepaste variant van Google’s besturingssysteem. Het betekent wel dat we een low-end budgettelefoon tegemoet kunnen zien.

Over de ASUS X00RD

Helaas geeft Geekbench maar weinig details prijs over de ASUS X00RD. In de database zien we dat het toestel wordt aangestuurd door de MSM8917, ook wel beter bekend als de Qualcomm Snapdragon 425. Er zijn genoeg smartphones met deze chipset te vinden, maar de meeste daarvan zijn enkel in China verkrijgbaar. Eén toestel die je wel in ons land kunt krijgen met deze chipset is de Wiko VIEW. Ook diens grote broer de Wiko VIEW XL is voorzien van de Snapdragon 425. Deze processor bestaat uit vier kernen (quad-core) die kloksnelheden tot 1,4 GHz weten te halen. De chipset van Qualcomm wordt bijgestaan door slechts 1 GB werkgeheugen. De benaming Android Go komen we weliswaar nergens tegen, maar we zien wel dat de ASUS X00RD op Android 8.1 Oreo draait. Dat in combinatie met de low-end specificaties is voor ons bewijs genoeg om aan te nemen dat het de eerste smartphone met Android Go wordt.

Dat is alles wat Geekbench prijsgeeft over deze instaptelefoon. Wie weet krijgen we binnenkort meer te horen over het toestel. Van 26 februari tot en met 1 maart vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Daar onthult ASUS naar alle waarschijnlijk de gloednieuwe ZenFone 5-reeks. Er gaan zelfs geruchten over een gaming smartphone, die de strijd moet aanbinden met de Razer Phone.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding