Gerucht: Google Pixel (XL) krijgt Always On display

Gerucht: Google Pixel (XL) krijgt Always On display

Ben jij een van de gelukkigen die met een Google Pixel (XL) rondloopt? Let dan even goed op. Ontwikkelaars van XDA-Developers hebben in de broncode van de laatste Developer Preview van Android O aanwijzingen gevonden dat de vlaggenschepen van de zoekmachinegigant wellicht een Always-On Display krijgen. Of en wanneer deze schermtechnologie naar de Pixel en Pixel XL komen, is vooralsnog een raadsel.

Dat schrijven enkele ontwikkelaars op het forum van XDA-Developers.

Always-On Display

Allereerst: wat is een Always-On Display? Simpel gezegd is dat precies wat de naam zegt: een schermtechnologie waardoor het scherm continu aanstaat. Het voordeel hiervan is dat je niet je toestel hoeft te ontgrendelen om bijvoorbeeld te zien hoe laat het is, of welke afspraken je vandaag in je agenda hebt staan. Dat kan rechtstreeks vanaf het vergrendelscherm. De techniek is zo verfijnd dat het energieverbruik minimaal is en nauwelijks impact heeft op je alledaagse gebruik. Dat komt omdat de relevante pixels oplichten om bijvoorbeeld de tijd en datum weer te geven. De overige pixels blijven donker en uitgeschakeld.

De voorloper van het Always-On display werd in 2013 ontwikkeld door niemand minder dan Motorola. De Amerikaanse telefoonmaker noemde deze feature destijds Moto Display. Later integreerden Samsung en LG een variant op deze technologie in hun vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Grote verschil tussen Moto Display en Always-On Display was dat het scherm bij de eerste variant alleen ging knipperen als je een bericht had ontvangen of met je hand over het scherm veegde. Een Always-On Display is voortdurend ingeschakeld.

De Google Pixel en Google Pixel XL krijgen mogelijk een Always-On Display, zo ontdekten ontwikkelaars. Zij zagen in de code van de meest recente Developer Preview van Android O dat de zoekmachinegigant mogelijk plannen heeft om deze schermtechnologie naar haar vlaggenschepen te brengen. Mogelijk wordt deze feature in de nabije toekomst in het Android Open Source Project (AOSP) verwerkt. AOSP is de broncode van Google’s besturingssysteem die openbaar is voor iedereen. Ontwikkelaars gebruiken deze code om een eigen custom ROM te ontwikkelen of nieuwe features op te sporen.

Google heeft nog niets over haar plannen gezegd. Mogelijk wordt het Always-On Display binnenkort al uitgerold naar de Pixel en Pixel. Voor hetzelfde geld moeten we er nog een jaar op wachten, als Android P wordt uitgerold. De code is namelijk verstopt in de System Tuner settings, wat inhoudt dat deze feature zich nog in de testfase bevindt. Op deze plek was voorheen ook Split-Screen Multitasking te vinden.

Specificaties Google Pixel (XL)

De Google Pixel heeft een 5 inch AMOLED-display met Full HD resolutie en een pixeldichtheid van 441 ppi. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een 2.15 GHz Qualcomm Snapdragon 821, Adreno 530 GPU en 4 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest en bedraagt 32 GB of 128 GB.

De Google Pixel heeft een 12.3 en 8 megapixelcamera en een 2770 mAh batterij die snelladen ondersteunt. Naar eigen zeggen is een kwartiertje opladen om 7 uur vooruit te kunnen. Tot slot is de Google Pixel IP53 gecertificeerd en komt hij standaard met Android Nougat, Pixel Launcher en Google Assistant..

De Google Pixel XL heeft nagenoeg dezelfde specificaties, maar heeft een groter scherm (5,5 inch),  een hogere schermresolutie (QHD oftewel 2560 bij 1440 pixels) en grotere batterij (3450 mAh).

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones