“Huawei Mate 10 krijgt 4 camera’s”

“Huawei Mate 10 krijgt 4 camera’s”

In een zojuist verschenen post op het Chinese Weibo deelt een telecominsider de laatste details over de nog onaangekondigde Huawei Mate 10. Volgens de anonieme bron zal het toestel naast vier camera’s ook over de eerste vingerafdrukscanner ter wereld beschikken die onder het display aan de voorzijde ge├»ntegreerd is. Je leest er alles over in dit artikel.

Het gaat waarschijnlijk nog eventjes duren voordat het toestel daadwerkelijk gepresenteerd gaat worden maar het roddelen kan nu alvast beginnen. De Huawei Mate 10 gaat namelijk volgens een telecominsider over maar liefst vier camera’s beschikken. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. Het toestel zal hiermee een primeur op diens conto kunnen schrijven aangezien dit nog niet eerder gedaan is. De telecominsider doet een boekje open op de Chinese social media website Weibo. Deze website zou je kunnen zien als het Chinese alternatief voor Facebook. Over het waarheidsgehalte van boven- en onderstaande berichtgeving valt dus te twijfelen.

De Huawei Mate 9, de voorloper van de Mate 10.

Huawei Mate 10 overtreft Samsung Galaxy S8 qua display

Verder deelt de anonieme bron mede dat de Huawei Mate 10 over een hogere screen-to-display ratio zal beschikken dan de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De laatste tijd is het een trend onder telefoonfabrikanten om zo weinig mogelijk schermranden aan de voorzijde te laten zien. Groot voordeel van deze strategie is dat het daadwerkelijk gebruikte schermoppervlak hiermee vele malen hoger komt te liggen. De ratio tussen het gehele oppervlak en het daadwerkelijk gebruikte scherm wordt aangegeven in procenten van het geheel. De hiervoor genoemde Samsung vlaggenschepen beschikken over een percentage van 83.6 en 84.0 procent. Het nieuwste vlaggenschip van Huawei zal hier volgens de bron overheen gaan. Wij zijn benieuwd.

Vier camera’s

Ook deelt de bron mede dat het toestel over dual-camera opstelling aan zowel de voor- als achterzijde zal beschikken. Specifieke details heeft hij niet te melden, alhoewel hij wel een boekje open doet over de vingerafdrukscanner. Volgens hem zal de Huawei Mate 10 namelijk nog een primeur op zijn conto kunnen schrijven, namelijk die van een biometrische scanner onder het display. Normaliter zit de vingerafdrukscanner geïntegreerd in een fysieke thuisknop aan de voorzijde. Men kan er ook voor kiezen om de scanner naar de achterkant te verhuizen, waar vaak meer dan genoeg ruimte is. Voor deze laatste optie koos Samsung bij diens laatste vlaggenschip.

Vingerafdrukscanner onder display

Volgens de bron gaat Huawei echter voor een ware revolutie in de telefoonindustrie zorgen door de scanner onder het display te integreren. Het toestel zal dan waarschijnlijk ook geen fysieke thuisknop bevatten. Tot slot meldt de bron dat de Huawei Mate 10 over een HiSilicon Kirin 710 chipset aangedreven gaat worden en inclusief Android 8.0 geleverd gaat worden. Wij zijn benieuwd. Zoals al eerder vermeldt raden wij echter wel aan om alle bovenstaande informatie met een flinke korrel zout tot je te nemen: het zal immers niet de eerste keer zijn dat informatie niet blijkt te kloppen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones