Gerucht: Huawei P11 krijgt 40 megapixelcamera

Huawei P10

De Huawei P11 belooft een opmerkelijke smartphone te worden. Volgens de laatste berichten krijgt het vlaggenschip niet één, niet twee, maar drie camera’s aan de achterkant. Hiermee kun je plaatjes met een resolutie van 40 megapixels schieten. Ook de selfiecamera krijgt een flinke upgrade.

Dat schrijft de doorgaans goedgeïnformeerde techjournalist Evan Blass op Twitter.

De Huawei P-serie staat bekend om haar premium design, high-end specificaties en goede prijs-kwaliteitverhouding. De laatste toevoeging in deze reeks zagen we afgelopen februari voorbijkomen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Daar maakten we kennis met de Huawei P10, Huawei P10 Plus en Huawei P10 Lite. We zijn inmiddels bijna een jaar verder en we maken ons op voor de onthulling van hun opvolgers.

De eerste geruchten over de Huawei P11 zijn een feit. Deze zijn naar buiten gebracht door Evan Blass. De Amerikaanse techjournalist heeft meer dan eens bewezen dat hij over de juiste contacten beschikt en een neus heeft voor interessante onderwerpen. Zo wist hij nog voor de lancering van de Samsung Galaxy S8 de specificaties van het vlaggenschip te melden. Daarnaast heeft hij meer dan eens persfoto’s van nog te verschijnen toestellen naar buiten gebracht. Kortom, als hij iets zegt, dan hangen wij aan zijn lippen.

Over de Huawei P11

Blass heeft de hand weten te leggen op promotiemateriaal van de Huawei P11. Daarop is te lezen dat het aanstaande vlaggenschip maar liefst drie cameralenzen aan de achterkant heeft. Gezamenlijk hebben deze een resolutie van 40 megapixels. De Huawei P11 is niet de eerste telefoon met zo’n hoge cameraresolutie. Die eer is weggelegd voor Nokia. De Finse smartphonemaker lanceerde in 2012 de Nokia 808 PureView. Deze op Nokia Belle OS gebaseerde smartphone had achterop een 41 megapixelcamera met Xenon-flitser.

De drievoudige camera brengt een aantal interessante features naar het vlaggenschip. Zo lezen we in het promotiemateriaal dat hij met 5x hybride zoom is uitgerust. Hybride zoom is een nieuwe term. Optische en digitale zoom kennen we al jaren. Wat Huawei met hybride zoom waarschijnlijk bedoelt is dat de camera zowel optische als digitale zoom tegelijkertijd gebruikt om in te zoomen, zonder dat er zichtbare kwaliteitsverlies optreedt. De primaire camera is tevens met Pro Night Mode uitgerust. Volgens de flyers vangt deze in de avonduren 100 procent meer licht op en kun je zonder problemen ook zonder tripod haarscherpe plaatjes schieten. De Pro AI Camera Assistant herkent landschappen en stelt automatisch de beste camera-instellingen voor je in. Dit foefje zagen we onlangs nog in de Huawei Mate 10 Pro en Honor View 10.

Ook investeert de Chinese telefoonmaker veel tijd, geld en moeite in de selfiecamera. Deze heeft volgens het promotiemateriaal een resolutie van 24 megapixels. Hiermee schiet je scherpere foto’s met meer details onder slechtbelichte omstandigheden. Tot slot zijn alle camera’s aan de voor- en achterkant uitgerust met Leica-lenzen.

Meer details over de Huawei P11 zijn momenteel niet bekend. De komende weken krijgen we gegarandeerd nog veel meer te horen over het aanstaande vlaggenschip. Als we op iets interessants stuiten, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones