Gerucht: Nokia 2 heeft een 4000 mAh batterij

Gerucht: Nokia 2 heeft een 4000 mAh batterij

De Nokia 3 is momenteel het instapmodel van Nokia en HMD Global. De Finse bedrijven werken aan een opvolger met nog meer low-end specificaties. Deze Nokia 2 is dan weliswaar niet zo krachtig als de Nokia 3, maar hij heeft wel behoorlijk wat power onder de motorkap. 4000 mAh om precies te zijn.

Dat blijkt uit nieuwe documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie, de Federal Communications Commission (FCC).

Op dit moment zijn er vier verschillende Nokia-telefoons verkrijgbaar in ons land: de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8. De eerste is het budgetmodel die voor 149 euro over de toonbank gaat. De Nokia 8 is het high-end vlaggenschip waar een prijskaartje van 599 euro aan hangt. Pekka Rantala, het hoofd van de marketingafdeling bij HMD Global, bevestigde begin juli in een interview dat we dit jaar nog meer Nokia-telefoons kunnen verwachten. Hij durfde het weliswaar niet aan om concrete modellen en releasedata te noemen, maar hij liet wel weten dat de Nokia 3 een voorloper krijgt en de Nokia 6 diverse opvolgers. Dat houdt in dat de Nokia 2, Nokia 7 en Nokia 9 helemaal niet zo vreemd klinken.

Over de Nokia 2

De Nokia 2 hebben we de afgelopen maanden al enkele malen voorbij zien komen. Zo maakte hij eind juli zijn debuut in de database van Geekbench. Daarna zagen we het toestel inclusief een aantal specificaties voorbijkomen via het Chinese sociale netwerk Weibo. Weliswaar niet de meest betrouwbare bron omtrent smartphonenieuws, maar we krijgen in ieder geval wel een beeld welke weg Nokia en HMD Global mogelijk willen inslaan.

Volgens deze geruchten krijgt de Nokia 2 een 4,5 inch groot IPS LCD-display met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De budgettelefoon wordt mogelijk aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 212, een quad-core processor met een kloksnelheid van slechts 1,27 GHz. De chipset wordt naar verluidt aangevuld met Adreno 304 GPU, 1 GB werkgeheugen en slechts 8 GB intern geheugen. Vanzelfsprekend kun je de opslagcapaciteit uitbreiden, maar dan moet je wel enkele tientjes investeren in een microSD-kaart.

Foto’s schiet je met een 8 en 5 megapixelcamera. Een vingerafdrukscanner is niet aanwezig, maar dat is ook niet vreemd gezien het verwachte prijskaartje van 100 tot 130 euro. Tot slot draait de Nokia 2 volgens de laatste geruchten op Android 7.1 Nougat.

De FCC draagt nu ook een steentje bij aan de geruchtenstroom. Volgens de keuringsinstantie krijgt de budgettelefoon een 4000 mAh batterij. Geen enkele andere Nokia-telefoon heeft zo veel vermogen onder de motorkap. Zo heeft de Nokia 8 een 3090 mAh batterij, de Nokia 5 en Nokia 6 hebben 3000 mAh aan power en de Nokia 3 moet het doen met slechts 2630 mAh. Dan heeft de Nokia 2 wellicht toch een unique selling point, afgezien van het scherpe prijskaartje dan: de batterij. Als het klopt dat hij accucapaciteit van 4000 mAh heeft, gaat deze makkelijk twee dagen mee met een batterijlading. Dat is aanzienlijk meer uithoudingsvermogen dan de meeste smartphones.

 

Wie van jullie heeft interesse in de Nokia 2?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones