Gerucht: Samsung Galaxy S8 krijgt S Pen als accessoire

Gerucht: Samsung Galaxy S8 krijgt S Pen als accessoire

De stylus van Samsung, de S Pen, is exclusief voorbehouden voor de Galaxy Note-reeks. Het ziet er echter naar uit dat Samsung wil breken met deze traditie. Via het Chinese sociale netwerk Weibo horen we dat de Samsung Galaxy S8 mogelijk met S Pen wordt geleverd.

Dat schrijven diverse media, waaronder SamMobile.

S Pen

Volgens de bron op Weibo test Samsung momenteel verschillende prototypes van de Samsung Galaxy S8. Eén daarvan heeft een stylus in de behuizing zitten, hetgeen we ook bij de Samsung Galaxy Note 7 en diens voorgangers zagen.

Het is een hulpstuk met tal van handige features. Natuurlijk kun je hem gebruiken om krabbels en aantekeningen te maken, maar met de introductie van de Note 7 heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de functionaliteit van de digitale pen aanzienlijk uitgebreid. Zodra je de pen boven het scherm houdt, verschijnt Air Command in beeld. Hiermee krijg je toegang tot allerlei nieuwe functionaliteiten. Zo kun je voortaan inzoomen op tekstfragmenten, buitenlandse woorden vertalen, tekst op afbeeldingen vertalen, GIF-animaties maken en versturen, paginagrote schermafbeeldingen maken en twee apps naast elkaar draaien. Kortom, de S Pen is een veelzijdig hulpmiddel geworden.

De kans dat de S Pen in de behuizing wordt verwerkt acht de bron op Weibo klein. Daar zou Samsung geen heil in zien. In plaats daarvan krijg je de digitale pen mogelijk als extra hulpmiddel los bij het vlaggenschip.

S-Pen

An sich is het geen vreemde gedachte dat Samsung een stylus bij haar nieuwste vlaggenschip stopt. Zo gaan er geruchten dat het scherm mogelijk 6 inch groot wordt. Een digitale pen kan dan helpen met navigeren en bedienen van de smartphone. Een andere verklaring is dat Samsung op deze manier de gunst van de consument probeert terug te winnen. De Samsung Galaxy Note 7 was namelijk een klap in het gezicht van het bedrijf en heeft mogelijk tot imago- en reputatieschade geleid. Wellicht dat de fabrikant op deze manier haar klanten –in het bijzonder klanten die interesse hadden in de Galaxy Note 7– probeert te overtuigen om voor de Galaxy S8 te kiezen in plaats van een vlaggenschip van de concurrent.

Het is niet duidelijk of de adviesprijs van de Galaxy S8 stijgt door de toevoeging van de S Pen. Volgens de laatste geruchten is het vlaggenschip 15% tot 20% duurder dan zijn voorgangers. Dit zou te wijten zijn aan de stijging van de grondstoffen voor de materialen.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 heeft naar verluidt een Super AMOLED-display met QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels, nieuwe Home-knop en irisscanner. De vingerafdruksensor zou voortaan niet langer aan de voorkant te vinden zijn, maar achterop onder de camera. Onder het scherm vinden we een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 9 processor, 6GB werkgeheugen en tot 256GB opslagruimte. Zowel de hoofdcamera als de selfiecamera krijgen autofocus. Samsung zou geen plannen hebben om twee cameralenzen aan de achterkant te plaatsen.

Verder krijgt de Galaxy S8 een USB Type-C aansluiting en verdwijnt de koptelefoonaansluiting. Apple en Motorola deden ook al bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z. Tot slot is de Galaxy S8 de eerste smartphone met Bluetooth 5 en zou de fabrikant een nieuwe modus introduceren: Beat Mode.

Prijs en beschikbaarheid

Als we de verhalen die momenteel op internet de ronde doen mogen geloven, wordt de Samsung Galaxy S8 vlak na afloop van het Mobile World Congress (MWC) gepresenteerd. De kennismaking is in dat geval in maart. De eerste exemplaren zouden dan een maand later bij ons in de schappen kunnen liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones