Gerucht: Samsung toont opvouwbare smartphone op MWC

Gerucht: Samsung toont opvouwbare smartphone op MWC

Geen Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, ook geen Galaxy Tab S3, maar een opvouwbare telefoon. Dat is waar het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf ons eind deze maand gaat verrassen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Alleen een select gezelschap mag bij de presentatie aanwezig zijn.

Dat schrijft de Koreaanse krant ETnews op basis van anonieme bronnen.

Van 27 februari tot en met 2 maart vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Alle smartphoneproducenten die iets voorstellen zijn hier dan aanwezig om hun nieuwste aanwinsten aan het publiek te tonen. Zo weten we dat Huawei, Nokia, LG, Sony, BlackBerry en Alcatel ieder met één of meerdere smartphones op de proppen komen. Dat hebben zij aangekondigd door uitnodigingen te versturen aan de media, of persberichten de deur uit te doen.

Eén van de namen die hierboven ontbreekt is Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is wel degelijk aanwezig in Spanje, maar we weten niet precies wat het voor ons in petto heeft. Aanvankelijk dacht iedereen dat we hier het nieuwste vlaggenschepen te zien zouden krijgen: de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Inmiddels weten we wel beter: Dong-Jin Koh, het hoofd van de smartphone-afdeling bij Samsung, bevestigde eind vorig jaar in een interview dat de toptoestellen niet getoond worden op het MWC. Toen hoorden we geruchten over de Samsung Galaxy Tab S3, de nieuwste high-end Android-tablet. Maar ook dat lijkt volledig uit de lucht te zijn gegrepen.

Project Valley

Anonieme bronnen melden tegenover ETnews dat Samsung een wel heel bijzonder product gaat demonstreren in Barcelona: een opvouwbare smartphone. Volgens de tipgevers is slechts een klein groepje gegadigden uitgenodigd voor de persbijeenkomst. In hoeverre we daadwerkelijk iets te horen of te zien krijgen van deze opvouwbare telefoon is dus nog maar de vraag.

Samsung werkt al langer aan een opvouwbare Galaxy-smartphone. Onder de naam Project Valley zou de ontwikkeling van een flexibel OLED-scherm tot stand zijn gekomen. Volgens analisten bestaat de techniek, maar is het nog een te dure aangelegenheid om de massaproductie te starten. Het prijskaartje dat aan deze telefoons zou hangen zou dusdanig hoog zijn dat vrijwel niemand hem zou kopen.

Daarnaast gaat het gerucht dat Project Valley momenteel in de ijskast is gezet zodat het bedrijf zich kan focussen op de introductie van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Na het debacle met de Galaxy Note 7 kan Samsung zich geen enkel risico meer permitteren. Om ervoor te zorgen dat de vlaggenschepen niet weer één-voor-één in brand vliegen, heeft Samsung maatregelen getroffen. Zo is het veiligheidsprotocol aangescherpt door een 8 Point Battery Safety Check te introduceren en heeft het een klankbord in het leven geroepen die bestaat uit onafhankelijke experts uit de academische wereld en het onderzoeksveld. Zij moeten Samsung adviseren over veiligheidsissues met betrekking tot de accu.

Lenovo

Lenovo demonstreerde afgelopen jaar twee opvouwbare smartphoneconcepten. Op Lenovo Tech World toonde YouTube-ster Meghan McCarthy een smartphone die ze om haar pols had gevouwen. Bij de demonstratie had ze deze vast in haar handen om te bellen. Nadat het ‘gesprek’ was beëindigd, vouwde ze het apparaat om haar pols alsof het een grote armband was. Het tweede model dat Lenovo op de beursvloer demonstreerde, was een apparaat dat in eerste instantie op een tablet leek. Deze kon je dusdanig klein maken dat het een compacte smartphone met twee schermen werd (aan de voor- en achterkant).

Samsung zou aan een soort van clamshell-achtige telefoon werken: een smartphone die je naar binnen kunt klappen als je klaar bent met bellen. Hopelijk krijgen we meer te zien en te horen als het MWC plaatsvindt in Barcelona.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones