Gerucht: Surface Phone krijgt Snapdragon 835

Gerucht: Surface Phone krijgt Snapdragon 835

Microsoft heeft weliswaar afscheid genomen van de Lumia-smartphone, maar dat wil niet zeggen dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf de handdoek in de ring gooit. Medewerkers testen momenteel twee prototypes van de Surface Phone. Deze worden begin volgend jaar gelanceerd. Het beloven twee krachtpatsers te worden.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover NokiaPowerUser, doorgaans een betrouwbare bron als het om nieuws omtrent Microsoft.

‘De ultieme smartphone’

Microsoft en smartphones: het lijkt geen goede combinatie. In 2014 kocht het bedrijf voor 7,4 miljard dollar de smartphoneafdeling van Nokia en bracht sindsdien verschillende Lumia-telefoons op de markt. Dat dit geen groot succes was hoeven we waarschijnlijk niet te vertellen. De Amerikanen besloten daarom om eieren voor hun geld te kiezen en het bedrijfsonderdeel af te schrijven. Nokia en HMD Global springen daar handig op in en gaan de komende jaren nieuwe Lumia-smartphones lanceren.

Microsoft laat het er echter niet bij zitten. Geruchten over de Surface Phone gaan al een tijdje de ronde op internet. Satya Nadella, de CEO van Microsoft, vertelde eerder deze week in een interview met The Australian Financial Review dat het bedrijf aan ‘de ultieme smartphone’ werkt. Wat er zo ‘ultiem’ aan is wil de topman uiteraard op dit moment nog niet kwijt.

Nadella nam de woorden Surface Phone niet in de mond, maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij het wel over dit model. Over de specificaties is nagenoeg niets bekend. NokiaPowerUser doorbreekt dit stilzwijgen en verklapt alvast de eerste specs. De techsite zegt dat deze specs afkomstig zijn van een betrouwbare bron die in het verleden wel vaker correcte informatie heeft doorgespeeld. Tel daarbij op dat NokiaPowerUser een goede reputatie heeft. Alle reden dus om het nieuws serieus te nemen.

Surface Phone conceptfoto

Specificaties Surface Phone

Volgens de tipgever werkt Microsoft momenteel aan verschillende modellen van de Surface Phone. Deze hebben een schermgrootte van 5.5 inch. Afgezien van een behoorlijk schermformaat hebben ze tevens een Quad HD display. Dat betekent dat de schermresolutie 2560 bij 1440 pixels bedraagt en de pixeldichtheid uitkomt op 534 ppi. Of de telefoons zijn uitgerust met een LCD- of AMOLED-display laten de bronnen in het midden.

Wel vertellen ze dat de Surface Phones goede prestaties zullen neerzetten. Zo worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835, een gloednieuwe processor die twee weken geleden werd aangekondigd door de chipfabrikant. De eerste smartphones met deze nieuwe chipset worden in de eerste helft van 2017 verwacht. Mogelijk is de Surface Phone dus een van de eerste met deze CPU. Eén van de telefoons heeft 4GB werkgeheugen, de ander maar liefst 6GB. Deze laatste kan naar verluidt x86 apps draaien via Windows Continuum. De Surface Phone met 4GB RAM kan dat niet.

De afgelopen maanden hoorden we geluiden over een AMOLED-scherm, 128GB intern geheugen en een vingerafdruksensor die in het display is verwerkt. Daarover laten de bronnen niks los.

Prijs en beschikbaarheid

De Surface Phone wordt ergens in 2017 op de markt gebracht. Volgens de bronnen laten de toestellen nog wel even op zich wachten: mogelijk krijgen we ze pas in de tweede helft van het jaar te zien, op hetzelfde moment dat Microsoft de Windows 10 Mobile Redstone 3 update uitrolt. Tot die tijd houden we de ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Reacties (1)
Frank PARDOEL schreef op 25 juli 2017 om 05:04

Goede vooruitzichten

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones