Google deal met HTC is afgerond

Google deal met HTC is afgerond

De champagne kan uit de kast. Google heeft vandaag de HTC-deal officieel afgerond. Zodoende krijgt de zoekmachinegigant een sloot aan nieuwe werknemers én toegang tot de patentendatabase van de Taiwanezen. Onduidelijk is waar deze personeelsleden zich mee bezig gaan houden.

De kogel is door de kerk: Google heeft de deal met HTC ter waarde van 1.1 miljard dollar afgerond. De zoekmachinegigant krijgt hierdoor een reeds aan nieuwe werknemers en toegang tot patenten van het Taiwanese technologiebedrijf. Dat meldt Google vandaag op haar officiële blog. Details worden, uiteraard, niet genoemd. Zo weten we niet hoeveel personeelsleden de overstap maken en welke patenten Google erbij krijgt. Wel weten we dat patenten niet-exclusief zijn. Met andere woorden: HTC kan ze ook aan andere bedrijven verkopen. Ook de tak van HTC welke zich bezighoudt met de ontwikkeling van Virtual Reality (VR) brillen is geen onderdeel van de deal. Telecomanalisten en insiders zijn er nog steeds niet over uit waarom Google een gedeelte van HTC overneemt.

Waarom neemt Google HTC over?

Wij denken dat Google vooral het innovatieve personeel van HTC wilt benutten. Het bedrijf heeft immers een indrukwekkende staat van dienst als het om smartphoneinnovaties gaat. Zo kwam men in 2005 met de eerste 3G-smartphone op de proppen. Ook werd in 2007 één van de eerste telefoons met een touchscreen gepresenteerd. Daarbij stond HTC aan de vooravond van de smartphone-doorbraak en wist grote successen te boeken. Rond 2010 was het immers HTC wat de klok sloeg. Toestellen als de HTC Desire, Hero en Legend vonden gretig aftrek. Ook introduceerde men in 2013 de eerste telefoon met een metalen behuizing uit één stuk: de HTC One M7. Later werd dit principe door vele anderen overgenomen. Concluderend: het personeel van HTC verstaat zijn vak.

De HTC Legend uit 2010

Daarbij hebben Google en HTC een verleden met elkaar. De bedrijven werkten immers zij aan zij bij de ontwikkeling van de Google Pixel (XL) en de Google Pixel 2 (XL), welke vorig jaar uitkwam. Hierbij was Google verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitwerking, en HTC voor het productieproces. Ten slotte zit er vermoedelijk ook een geografisch aspect aan de deal. HTC heeft haar hoofdkantoor in Taipei, Taiwan. Deze stad geldt als dé technologiehoofdstad van Azië en het is daarom niet meer dan logisch dat Google hier voet aan de grond wil krijgen. Je moet het vuur immers smeden waar het heet is.

Onduidelijk wat de toekomstplannen zijn

Het is echter nog onduidelijk waar het HTC personeel zich mee bezig gaat houden. In het persbericht valt te lezen dat Google in de toekomst het beste van AI (Artificial Intelligence), hardware en software gaat combineren. Vermoedelijk is men bezig met een opvolger van de Pixel 2 (XL) en andere ‘slimme’ apparaten, zoals de onlangs uitgebrachte Google Home. Verder gaat HTC voorlopig nog door met het uitbrengen van telefoons, hetzij in mindere mate. Onlangs bracht men nog de HTC U11 Plus op de markt.

HTC U11 Plus

HTC U11 Plus

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones