16 september 2014 door in Android.

googleTelecomgigant Google heeft maandag de eerste nieuwe toestellen in de Android One-lijn gepresenteerd. Deze nieuwe lijn richt zich met goedkope smartphones vooral op opkomende markten. De toestellen zijn gemaakt door Karbonn, Micromax en Spice, en zijn qua specificaties nagenoeg gelijk aan elkaar.

De presentatie vond plaats in India, een van de landen waar Google zich met deze smartphones op focust. De smartphones zullen waarschijnlijk alle drie 6.399 roepie gaan kosten. Omgerekend komt dat neer op zo’n 81 euro.

Android One

Android One wordt Google’s verzamelnaam voor smartphones die draaien op de ‘kale versie’ van Google’s besturingssysteem Android. De zoekgigant zorgt dan ook zelf voor het updaten van software en het ondersteunen van bepaalde applicaties en hardware.

De Android One-toestellen zouden voor fabrikanten ook makkelijker te produceren zijn. Google neemt immers een groot deel van het onderzoek naar hardware en ontwikkeling van software op zich. Zo kunnen fabrikanten zich extra focussen op andere onderdelen van de Android One-smartphones.

Specificaties

De precieze specificaties zijn nog niet bekend, maar fabrikant Karbonn toonde maandag wel een toestel, waarvan de specificaties zouden bestaan uit onder andere een 4,5 inch scherm, 1 GB werkgeheugen en een 5.0 megapixelcamera. Daarnaast zou het scherm een resolutie krijgen van 480 bij 854 pixels. Het interne geheugen van de telefoon is 4 GB, maar uitbreidbaar via microSD. Om te internetten op het toestel kan gebruik worden gemaakt van 3G.

Verwacht wordt dat de specificaties van de drie toestellen nagenoeg gelijk aan elkaar zullen zijn.

De drie toestellen die Google heeft gepresenteerd worden niet gemaakt door de grote fabrikanten op de smartphonemarkt. Toch hebben ook HTC, Asus, Acer en Lenovo al aangegeven mee te willen werken aan de nieuwe smartphonelijn. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de toestellen zullen verschijnen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones