‘Google laat Nexus naam vallen’

‘Google laat Nexus naam vallen’

Al maanden hebben we het over de Nexus Sailfish en Nexus Marlin, maar mogelijk krijgen deze smartphones een andere naam. Het gerucht gaat dat Google de merknaam Nexus uit het straatbeeld wil laten verdwijnen. Daarnaast zou de zoekmachinegigant een geheel andere weg willen inslaan met Android.

Dat zeggen ingewijden die bekend zouden zijn met Googles plannen en voornemens tegenover Android Central.

Over Nexus

Nexus is een naam die al jaren bekend is onder Android-liefhebbers. Voor de meesten staat het synoniem voor een pure Android-ervaring, zoals Google het oorspronkelijk bedoeld zou hebben. Daarnaast weet je dat als je een Nexus-smartphone koopt je verzekerd bent dat je altijd als eerste de beschikking krijgt over de nieuwste Android-versie. Daarnaast rolt het internetbedrijf enkele jaren beveiligingsupdates, bugfixes en patches uit voor het besturingssysteem.

Sinds jaar en dag lanceert Google jaarlijks in samenwerking met andere partijen één of meerdere nieuwe Nexus-apparaten, van smartphones tot tablets. Wie dat is verschilt per jaar en per product. Zo was LG verantwoordelijk voor de productie van de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 5X, Motorola voor de Nexus 6, Huawei voor de Nexus 6P, ASUS voor de Nexus 7 (2012 en 2013), HTC voor de Nexus One en Nexus 9 en Samsung voor de Nexus 10.

Kortom, Nexus is een betrouwbare en geliefde merknaam onder gebruikers en kenners.

‘Afscheid Nexus’

En toch zou Google afscheid van de naam willen nemen, zo melden anonieme bronnen. In plaats daarvan zou de zoekmachinegigant zijn eigen merknaam ‘Google’ levensgroot op de achterkant willen vermelden. Nu is daar nog het Nexus-logo te vinden.

Het is niet de eerste keer dat Google in verband wordt gebracht met een dergelijk voornemen. Enkele jaren geleden ging het gerucht dat Nexus vervangen zou worden door de Silver-lijn: premium toestellen met dezelfde kenmerken als Nexus-apparaten. Zoals we allemaal weten is het initiatief nooit van de grond gekomen. De afgelopen maanden heeft Android Police meer dan eens gesuggereerd dat het Nexus-logo van de aanstaande vlaggenschepen verdwijnt en plaatsmaakt voor de letter –G van Google.

Nexus Sailfish en Nexus Marlin

Nieuwe features stock Android

Het laten vallen van de Nexus naam is volgens Android Central niet het enige voornemen van de zoekmachinegigant. De anonieme bronnen laten verder tegenover de techwebsite weten dat Google plannen heeft om nieuwe diensten en features aan stock Android toe te voegen, wellicht om zo nog meer zieltjes te winnen en de verkoop te stimuleren. Op deze manier krijgt de Android-beleving een nieuwe dimensie. Concrete voorbeelden kunnen de ingewijden jammer genoeg niet noemen.

Ook hiervoor geldt dat we de afgelopen maanden meer dan eens aanwijzingen hebben gezien dat Google daadwerkelijk het voornemen heeft om een nieuwe koers te varen. Zo toonde wederom Android Police zelfgemaakte foto’s op basis van anonieme tipgevers tegenover de techwebsite vertelde over onder meer nieuwe navigatieknoppen, instellingenmenu, kleurschema en app-drawer. Tot slot heeft ook Google-topman Sundar Pichai zich in juni tijdens het Google I/O 2016 event uitgesproken over het feit dat Google meer invloed wil uitoefenen op de vormgeving en ervaring van Nexus-toestellen.

Overigens zouden de voornemens van Google zich op dit moment beperken tot smartphones. Android Central zegt niets te hebben vernomen over Google-branded tablets. Daarentegen gaat wel het gerucht de ronde dat Google twee eigen smartwatches met Android Wear onder eigen naam op de markt zou willen brengen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones