Google onderzoekt ingebrande OLED-schermen Google Pixel 2 XL

Google onderzoekt ingebrande OLED-schermen Google Pixel 2 XL

Enkele gebruikers van de Google Pixel melden dit weekend dat zij te kampen hebben met ingebrande schermen. Hierbij zijn de on-screen navigatieknoppen van het toestel duidelijk zichtbaar wanneer je een grijze achtergrond hebt ingesteld. Google heeft gereageerd op de commotie door een onderzoek in te stellen. De uitkomst hiervan laat nog op zich wachten.

Dat schrijft de Amerikaanse technologiewebsite The Verge vandaag.

Voor twee weken geleden werden de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL aangekondigd. Deze nieuwe telefoons uit de stal van Google combineren de beste specificaties van het moment met een ‘schone’ Android-installatie en een fraaie behuizing. Als kers op de taart is de camera van de Google Pixel 2 XL bekroond door autoriteit DxO als dé beste smartphonecamera van het moment. Geen vuiltje aan de lucht dus, zo leek het. Tot vandaag dan. The Verge meldt namelijk dat diverse gebruikers van de Google Pixel 2 XL, die in bezit waren van een review-exemplaar zoals journalisten, te kampen hebben met een opmerkelijk probleem. Bij deze toestellen is aan de onderkant van het scherm namelijk sprake van inbranding. Dit is gek, aangezien OLED-displays hiervan doorgaans geen last hebben.

Ingebrand beeldscherm na één week gebruik

Bij deze specifieke review-exemplaren zijn de on-screen navigatieknoppen aan de onderkant in het beeldscherm gebrand. Dit is met name zichtbaar op een lichte achtergrond, zoals een grijze. Het probleem werd als eerst opgemerkt door Alex Dobie, die werkzaam is voor de website Android Central. Sindsdien hebben al enkelen medestanders zich gemeld met vergelijkbare klachten. Ook de desbetreffende auteur van The Verge geeft aan met dit probleem te kampen. Deze telefoons hebben nog geen week actief gebruik achter de rug. Zodoende mag dit probleem zeker nog niet opspelen. Het is echter ook mogelijk dat het scherm niet is ingebrand, maar dat het beeld simpelweg nog ververst moet worden. Dit laatste staat bekend als ‘image retention’. Hoe dan ook: fraai is het niet.

Reactie van Google

The Verge heeft Google om een reactie gevraagd, en gekregen. Het bedrijf stelt in haar reactie het volgende aan de kaak:

“Het scherm van de Pixel 2X is ontworpen met behulp van geacanceerde POLED-technologie, inclusief QHD+ resolutie, breed kleurbereik en hoge contrastwaarde voor natuurlijke en spectaculaire kleuren. We hebben onze uiterste best gedaan om onze producten te voorzien van kwaliteit door extensief te testen tijdens de productie. Zodoende zijn wij actief bezig met het onderzoeken van dit probleem. Indien het bij deze telefoons daadwerkelijk om ingebrande schermen gaat, waar het wel op lijkt, is dat een zeer groot probleem. Bij veel OLED-schermen is het normaal dat dit fenomeen in de loop der tijd opspeelt, maar zeker niet binnen enkele dagen of weken.”

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones