Google onthult Pixel en Pixel XL op 4 oktober

Google onthult Pixel en Pixel XL op 4 oktober

Al maanden gonst het van de geruchten dat Google binnenkort zijn eerste zelfgemaakte smartphones op de markt gaat brengen: de Pixel en Pixel XL, voorheen beter bekend als de Nexus Sailfish en Nexus Marlin. Dinsdag 4 oktober is ook al meer dan eens genoemd als mogelijke lanceringsdatum. En wat blijkt? Dat is inderdaad de dag waarop Google zijn mobiele telefoons onthult, zo blijkt uit een uitnodiging die wereldwijd is uitgegaan.

De uitnodiging is in videovorm op internet verschenen. Je kunt naar de pagina van #MadeByGoogle surfen, of de onderstaande video bekijken.

 

Zoals je ziet laat de trailer veel aan onze verbeelding over. Je ziet Googles zoekbalk langzaam transformeren in de vorm van een smartphone. Op de #MadeByGoogle-website zie je foto’s over de smartphonevorm verschijnen, waarmee de zoekmachinegigant waarschijnlijk wil benadrukken dat de toestellen een geweldige camera hebben. Ook kun je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief om als eerste meer info over de toestellen te ontvangen. Tot slot zien we dat Google de merknaam Nexus heeft laten vallen.

Noteer dinsdag 4 oktober dus maar in je agenda. De onthulling begint om 18:00 Nederlandse tijd.

Nieuwe foto’s

Gisteren verschenen er allerlei nieuwe foto’s online waarop de Pixel en Pixel XL te zien zouden zijn. Afgelopen nacht doken er opnieuw nieuwe foto’s op (zie hieronder). Ze laten eigenlijk niks nieuws zien wat we niet al wisten. We zien een vingerafdruksensor en enkele camera aan de achterkant en aan de voorzijde is het logo onzichtbaar gemaakt. In theorie zou het dus ook een andere telefoon kunnen zijn.

Android 7.1

Tot slot is de Pixel XL opgedoken in Geekbench. Deze benchmark bevestigt dat het nieuwe vlaggenschip 4GB werkgeheugen krijgt. Nieuw is echter dat het toestel niet op Android 7.0 draait, maar op Android 7.1. Dat is de eerste zogeheten ‘maintenance release’ of MR: een nieuwe versie waarin flink wat onderhoud is gepleegd. Wellicht worden hierin de nodige bugs geplet, en wie weet kunnen we tevens enkele nieuwe functies verwachten. Zo ondersteunt de nieuwe Android-versie mogelijk DayDream, Googles virtual reality platform.

Specificaties Pixel en Pixel XL

De Google Pixel en Pixel XL hebben volgens het geruchtencircuit nagenoeg dezelfde specificaties. Zo hebben ze allebei een 2.1GHz Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor, Adreno 530 GPU, 4GB aan werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit onder de motorkap. Er wordt echter gesproken over modellen met 64GB en 128GB aan intern geheugen. Of je deze met microSD-kaart kunt uitbreiden is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Verder krijgen beide telefoons een 13 en 8 megapixelcamera, dual-band WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, vingerafdrukscanner en USB Type-C. Uiteraard draaien ze op Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Daarmee zijn de Pixel en Pixel XL na de LG V20 de tweede reeks toestellen die out-of-the-box op Android Nougat draaien.

Het verschil zit hem in het scherm, de batterij en de behuizing. De Google Pixel heeft volgens de laatste berichten 5 inch scherm en de Google Pixel XL een 5.5 inch display. De eerstgenoemde heeft tevens een LCD-scherm met Full HD resolutie, de tweede een AMOLED-display met een Quad HD schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder heeft de Pixel een 2770 mAh accu en een jasje van polycarbonaat, de Pixel XL heeft een batterij met een vermogen van 3450 mAh en een behuizing van aluminium.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Pixel en Pixel XL worden dus zoals gezegd op dinsdag 4 oktober aangekondigd. Afgelopen nacht dook er nieuwe informatie op over het prijskaartje van deze toestellen. Volgens de laatste berichten kost de Pixel straks maar liefst 649 dollar voor de variant met 32GB intern geheugen. Voorheen hoorden we nog een adviesprijs van 449 dollar. De Pixel XL daarentegen zou nog een stuk duurder worden. Eerder werd een verkoopprijs van 599 dollar genoemd.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones