Google Pixel 2: Betere camera, processor & Duurder

Google Pixel 2: Betere camera, processor & Duurder

De Google Pixel 2 is uitgerust met een betere camera, betere processor en het vlaggenschip wordt duurder dan de Google Pixel. Gelukkig wordt er ook een ‘budget’ model verwacht van de Google Pixel 2.

9to5 Google heeft vanuit een betrouwbare bron vernomen wat Google van plan is voor de volgende generatie van de Pixel. Net als in 2016 zijn is de camera een speerpunt van het vlaggenschip. De krachtbron van de Pixels is niet zeker. De Snapdragon wordt genoemd maar Google schijnt ook met een eigen processor bezig te zijn. Zelfs MediaTek wordt genoemd als partner van Google voor de Pixel 2. Het is echter onzeker hoe betrouwbaar de bron is.

Google Pixel 2

Google test meerdere Pixel 2 toestellen volgens de laatste bronnen. De krachtbron van de Pixel is onbekend. In een vroeg stadium werd MediaTek zelfs genoemd als onderdeel van het project. De Taiwanese chipmaker van mid-range processors doet niet meer mee. MediaTek ontwikkelt naar verluid ook een 10nm chipset. In hoeverre deze chip zich kan meten met de Snapdragon 835 is niet bekend. Op dit moment test Google modellen met Qualcomm en Intel-chip volgens de bron.

Net als vorig jaar zijn de camera’s van de Pixel het speerpunt. Google werkt aan het verbeteren van fotografie bij weinig licht en het optimaal benutten van een camera sensor. Men zegt dat die sensor is niet groot in megapixels zal zijn maar wel enkele extra functies toegevoegd krijgt. Mocht je de Pixel prijzig vinden, dan hebben wij slecht nieuws. Volgens de bron wordt de Google Pixel 2 ongeveer 50 dollar duurder dan de huidige Pixel en Pixel XL telefoons bevelen. Een forse bedrag al is die prijs wel redelijk voor een high-end smartphone. Er werd gesuggereerd dat de volgende Pixel waterdicht zou zijn. De bron van 9to5 bevestigd of ontkent dit niet. Google heeft het waterdicht zijn van de telefoons nog niet van tafel geveegd.

Niet twee maar drie Pixel smartphones

Google lanceert in 2017 niet twee maar waarschijnlijk drie Google Pixel telefoons. Volgens de laatste geruchten test de Amerikaans softwaregigant een derde toestel met meer bescheiden specificaties. De telefoon staat bekend als de Pixel 2B en wordt waarschijnlijk iets voordeliger dan de andere twee. Het toestel wordt iets voor of juist na de Pixel 2 gelanceerd. Google richt de telefoon op opkomende markten zodat men de ‘Google-ervaring’ ook buiten volwassen markten kan ervaren. Een toestel vergelijkbaar met de iPhone SE van Apple vorig jaar?

Het is op dit moment onduidelijk wanneer de Google Pixel 2 vlaggenschepen worden gelanceerd. Volgens de traditionele Google smartphone lancering is oktober de maand waarin nieuwe telefoons worden aangekondigd. Zijn er inderdaad drie Pixel 2’s? Dan zullen we waarschijnlijk eerder dit jaar een lancering zien.

Voor meer details moeten we de volgende geruchten afwachten. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones