15 augustus 2014 door in Android.

Google PlayIn de Google Play Store zijn vele duizenden apps te koop, en voor een gedeelte daarvan moet ook worden betaald. Bevalt zo’n aankoop je niet, dan heb je tot op heden slechts 15 minuten om deze aankoop terug te draaien. Vroeger had je daar nog 24 uur de tijd voor, maar enkele maanden geleden is dat verkort naar een kwartiertje.

Google Play Store

Er zijn in de Google Play Store twee soorten apps te verkrijgen: de gratis applicaties en de betaalde. De gratis applicaties kunnen zonder betaling worden gedownload, en naar gelang ook weer worden verwijderd. Voor de betaalde apps moet echter een geldbedrag worden betaald door de koper. Als de app in dat geval niet bevalt, had je tot op heden 15 minuten de tijd om de app weer te verwijderen en het geld terug te krijgen. Wachtte je langer, dan was het niet meer mogelijk om het geld teruggestort te krijgen.

Google lijkt hier echter verandering in te hebben aangebracht, door de teruggavetijd te verhogen naar twee uur. Daarnaast is het ook mogelijk om na die tijd geld terug te vragen door middel van de pagina ‘Mijn bestellingen’ op de site van Google Play. Ook na 48 uur is het geld nog terug te vragen. In dat geval moet er een reden worden opgegeven, en zal Google het geld terugstorten.

2 uur

Ondanks de ontdekking dat er tot twee uur na de aankoop geld kon worden, is de tijd nog niet aangepast in de algemene voorwaarden van Google Play.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones