20 oktober 2014 door in Google.

googleTelecomgigant Google wil in de VS experimenten gaan uitvoeren met extreem hoge frequenties voor de verspreiding van mobiel internet. Dat melden deskundigen na het bekijken van een aanvraag bij toezichthouders FCC aan persbureau Reuters.

Google zou in november starten met experimenten in de omgeving van San Francisco. Het bedrijf wil kijken naar het versturen van data over diverse extreem hoge frequenties. Het gaat hierbij onder andere om de 5,8 GHz-band, 71-76 GHz-band en 81-86 GHz-band.

Het voordeel van deze hoge frequenties is dat deze geschikt zijn voor het versturen van data met een zeer hoge snelheid. Het nadeel is echter dat de frequenties een slecht bereik hebben dat vak niet verder dan een aantal straten reikt.

Vast internet vervangen

Het lijkt er daarom ook op dat Google deze frequenties niet in zal gaan zetten als vervanging van mobiel internet. Eerder wordt gedacht aan deze hoge frequenties als vervanger van vast internet in huizen. Google houdt de aanvraag echter bewust erg vaag, en het is dan ook zeer ingewikkeld om duidelijkheid te krijgen. Volgens deskundigen wijst echter alles erop dat de telecomgigant aan het testen is hoe het snel internet zonder kabels naar huizen kan krijgen. Zo zou deze technologie ook een aanvulling of vervanging kunnen zijn van Google Fiber.

Bereik

Andere deskundigen denken echter altijd nog dat Google deze testen uitvoert met het oog op mobiel internet. Zij verwachten dat Google diverse zendmasten met elkaar zal combineren, met als doel het vergroten van hun bereik.

Toezichthouder Fcc houdt vrijdag 17 oktober een bespreking over het gebruik van draadloze frequenties hoger dan 24 GHz voor mobiele diensten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones