‘Google werkt aan nieuwe vorm...

CopresenceLeuk, dat AirDrop (Apple) en Android Beam (Android) om je bestanden makkelijk over te dragen naar je andere apparaten. Maar zodra je van een Apple-apparaat iets naar een Android-toestel wil sturen, komen de meest omslachtige manieren tevoorschijn. En het lijkt erop dat Google daar verandering in wil brengen. Met Copresence kun je heel makkelijk lokale bestanden uitwisselen tussen Android- én Apple-apparaten. Dat schrijft Android Police.

Android Beam

Behalve het Android-to-iOS in plaats van Android-to-Android, is er nog een groot verschil met het bestaande Android Beam. Zo kun je ook je wifi-verbinding inzetten in plaats van het gebruikelijke bluetooth en nfc.

Big deal

Wanneer Copresence wordt aangekondigd, is nog niet duidelijk. De website Redmondpie is daar voorzichtig mee. “Er is geen indicatie wanneer Copresence wordt aangekondigd, als dat al gebeurt.”

Maar volgens een tipgever van Android Police zou de nieuwe functionaliteit wel eens tevoorschijn kunnen komen in “the coming weeks”. Kwestie van afwachten en hopen dus.

Graphics

Google schrijft al over Copresence in de laatste versie van Google Play Services. Dat ontdekte de website dankzij dezelfde tipgever, die zijn tip kracht bij zette door een paar vrolijke graphics mee te sturen.

Copresence

De nieuwe functionaliteit zou wel eens een big deal kunnen worden. Het ziet er in ieder geval al veelbelovend uit en we hopen dan ook dat-ie snel tevoorschijn komt!

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones