Hoeveel opslag heeft je toestel werkelijk?

geheugenEen smartphone heeft opslagcapaciteit nodig om onder andere je favoriete apps te kunnen installeren, je video’s en foto’s te bekijken en muziekbestanden op te slaan. Daarnaast beschikt iedere smartphone over een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem en standaard applicaties die door de fabrikant zijn toegevoegd. Op het moment dat je je smartphone in huis hebt is er al een gedeelte van je opslagcapaciteit verbruikt. Hoeveel dit precies is verschilt per toestel. Hoeveel opslag houd je nu eigenlijk daadwerkelijk over voor je eigen bestanden?

Wat houdt jouw smartphone nu daadwerkelijk over aan geheugen?

Dat er verschil zit in vooraf geïnstalleerde apps en software bij smartphones was bij ons al bekend. Een Samsung Galaxy smartphone heeft bijvoorbeeld veel applicaties geïnstalleerd die van Samsung zelf afkomstig zijn. Vaak zijn deze niet of moeilijk te verwijderen. Ook zijn er providers die applicaties op je toestel installeren die je haast niet kan verwijderen.

Een Google Nexus smartphone heeft minder opslag nodig omdat het hier om een kale versie van Google Android gaat zonder bijgeleverd software van een fabrikant. Tussen de besturingssystemen Windows Phone, iOS en Android zit ook veel verschil in de benodigde opslag.

De verschillen tussen de vele smartphones zijn enorm. Een infographic laat zien wat de verschillen zijn bij de populairste smartphones van dit moment met allen een opslagcapaciteit van 16 GB.

iPhone 5C heeft de minste opslagcapaciteit nodig voor het besturingssysteem

Uit de infographic blijkt dat de iPhone 5C de meeste opslagcapaciteit overhoudt na installatie van het besturingssysteem, gevolgd met de Google Nexus 5. De Samsung Galaxy S4 heeft ongeveer de helft van het geheugen nodig voor het besturingssysteem en Samsung apps.

geheugen

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones