Honor 6X krijgt dubbele camera

Honor 6X krijgt dubbele camera

Honor, een dochteronderneming van Huawei, staat op het punt om een nieuwe smartphone te lanceren: de Honor 6X. Het toestel is opgedoken bij de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA. Zo weten we dat het toestel onder meer een dual-camerasysteem krijgt met midrange specificaties.

Huawei doet goede zaken op de smartphonemarkt. In de eerste helft van het jaar verkocht de Chinese smartphonemaker maar liefst 60 miljoen mobiele telefoons. De fabrikant heeft in zijn uitgebreide assortiment verschillende succesvolle modellen, waaronder de Honor 5C, Honor 5X, Honor 7, Honor 8 en Huawei P9. Met name de twee laatstgenoemde telefoons blijken erg gewild bij de consument. De Honor 8 is net iets meer dan een maand verkrijgbaar –waarvan hij sinds twee weken bij ons in de schappen ligt. Van dit krachtige toestel uit het middensegment verkocht de maker er in deze korte tijd al 1,5 miljoen exemplaren. Van het vlaggenschip de Huawei P9 gingen er in totaal al 6 miljoen over de toonbank.

Huawei zit allerminst stil en werkt momenteel aan een nieuwe smartphone: de Honor 6X. Het toestel is opgedoken bij TENAA. Zodoende zien we de eerste foto’s van deze telefoon voorbijkomen. De specificaties houdt de Chinese test- en keuringsinstantie jammer genoeg nog even voor zich.

Dit is de Honor 6X

De Honor 6X is de opvolger van de Honor 5X, een telefoon uit het middensegment dat sinds begin dit jaar bij ons in de schappen ligt. Redelijkerwijs mogen we er dus van uitgaan dat de Honor 6X vergelijkbare specificaties en prijskaartje krijgt. Maar zoals gezegd is er nog niets bekendgemaakt over de hardware onder de motorkap. Maar de foto’s die TENAA naar buiten heeft gebracht bieden meer dan genoeg stof om over te praten.

Net als zijn voorganger krijgt de Honor 6X een aluminium jasje met de merknaam van het bedrijf en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Nieuw is echter de dubbele camera, een feature die we eigenlijk alleen van high-end, premium toestellen kennen. Zo hebben de Huawei P9 en Huawei P9 Plus beide een dual-camerasysteem en moet de Huawei P9 Lite zonder dubbele camera door het leven. De Honor 6X breekt met deze traditie.

Honor 6X

Rechts van de camera’s is de LED-flitser geplaatst. Aan de rechterzijkant zien we de volumeknoppen en aan/uitknop. Wellicht dat we aan de linkerkant de simkaart en/of microSD-kaart kunnen plaatsen. De onder- en bovenkant zijn niet in kaart gebracht. Zodoende kunnen we dus niet zeggen hoeveel speakers het toestel krijgt, of de 3.5mm audio jack al dan niet aanwezig is en of het toestel een USB Type-C of microUSB 2.0 aansluiting krijgt.

De Honor 5X heeft onder meer een 5.5 inch IPS LCD-scherm met Full HD resolutie, Qualcomm Snapdragon 616 octa-core processor, 2GB RAM, 16GB intern geheugen, 13 en 5 megapixelcamera en 3000 mAh batterij. De Honor 6X krijgt wellicht vergelijkbare specificaties. Het vermoeden bestaat dat het nieuwe toestel wordt aangestuurd door een Snapdragon 625, een octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 2.0GHz. Tot slot mogen we er van uitgaan dat de Honor 6X draait op Android 6.0.1 (Marshmallow) met daaroverheen Huawei’s skin EMUI 4.1.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones