Honor 8 krijgt toch geen Android 8.0 Oreo

Honor 8 krijgt toch geen Android 8.0 Oreo

Het ziet er naar uit dat Honor haar belofte om de Honor 8 een upgrade naar Android 8.0 Oreo te geven niet kan inlossen. Via Twitter laat de fabrikant weten dat de middenklasser niet aan de technische eisen voldoet om Android Oreo aan te bieden. Het bedrijf biedt hiervoor zijn excuses aan.

In december vorig jaar bood George Zhao, de CEO van Honor, ons nog een geweldig vooruitzicht. Bezitters van de Honor 8, de premium middenklasser van 2016, konden uitkijken naar Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Een nieuwe Android-versie betekent immers nieuwe features, maar ook een betere beveiliging en een toestel dat nog beter geoptimaliseerd is. We waren dan ook erg blij om het nieuws te horen.

Helaas moet Honor noodgedwongen haar woorden terugnemen. Via Twitter laat de Chinese telefoonmaker weten dat de Honor 8 geen update krijgt naar Android 8.0 Oreo vanwege technische beperkingen. Voluit zegt de fabrikant tegen een twitteraar die om opheldering vraagt: “Het spijt ons dat we je moeten mededelen dat de Honor 8 niet compatibel is met Android Oreo vanwege beperkingen in de hard- en software. We doen altijd onze uiterste best voor onze klanten en we zijn dan ook erg blij dat we je als klant hebben. Het ongemak is betreurenswaardig.”

Nokia 2

Degene die de vraag stelt aan Honor claimt een medewerker van moederbedrijf Huawei te zijn. Uit de berichten die over en weeg gaan blijkt dat ze niet bepaald blij is met het antwoord van Honor. Ze herinnert de fabrikant aan haar uitspraak uit oktober. Toen vroeg de medewerkster ook al of de Honor 8 een software-update kreeg en toen kreeg ze ‘ja’ te horen. Inmiddels zijn we drie maanden verder en nu is het ‘ja’ veranderd in een ‘nee’. Als de beperkingen in de hard- en software de belangrijkste reden zijn om geen update uit te rollen, had Honor dat destijds ook al kunnen aangeven. Als een pleister op de wond belooft Honor wel dat het toestel beveiligingsupdates blijft ontvangen, “indien nodig”. Wat het daarmee bedoelt laat zich raden.

Een andere gebruiker bemoeit zich met de discussie en geint dat zelfs de Nokia 2, de goedkoopste low-end telefoon van de Finnen, zelfs Android Oreo krijgt. ‘Waarom de Honor 8 dan niet?’ lijkt deze persoon te suggereren. Juho Sarvikas, de Chief Product Officer bij HMD Global, vertelde dat dit mogelijk is omdat het toestel enkele features van Android Go krijgt. Deze Android-versie is ontwikkeld voor mobiele telefoons die niet over krachtige hardware beschikken, maar toch de nieuwste Android-versie willen ontvangen.

De Honor 8 krijgt helaas dus geen Android 8.0 Oreo. Afgelopen weekend vertelde een woordvoerder van het bedrijf tegenover Android Authority welke Honor-telefoons een software-update tegemoet kunnen zien. Het gaat om de Honor 8 Pro, Honor 8 Lite, Honor 7X en Honor 9i (alleen verkrijgbaar in India).

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones