Honor-smartphones straks alleen nog via Vmall te bestellen

Honor-smartphones straks alleen nog via Vmall te bestellen

Overweeg je om een smartphone van Honor aan te schaffen? Dan zul je deze via de webshop van Honor, Vmall, moeten bestellen. Het besluit is onderdeel van een nieuwe distributiestrategie.

Dat vertelt de fabrikant tegenover Android Planet.

Honor is een dochteronderneming van Huawei. De Chinese smartphonemaker richt zich op het midrange en low-end segment en biedt goedkopere alternatieven voor wie niet de hoofdprijs voor een mobiele telefoon wil betalen. Zo presenteerde het bedrijf afgelopen jaar onder meer de betaalbare Honor 5C, Honor 5X en Honor 8. Onlangs werd de Honor 6X aan het Europese aanbod toegevoegd. Al met al krijg je hiermee toestellen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Als je een los toestel zoekt van Honor, kun je daarvoor terecht bij diverse online retailers als Bol.com, Coolblue en Belsimpel. Dat gaat later dit jaar veranderen. Als je dan nog een smartphone van Honor wil kopen, moet je daarvoor uitwijken naar Vmall. Dat is de webwinkel van Honor. De nieuwste toestellen haalde je aanvankelijk via dit verkooppunt als eerste in huis.

Nieuwe distributiestrategie

Nu is Vmall al een hele tijd beschikbaar in ons land, maar vele consumenten doen nog graag zaken via een van de bekendere Nederlandse verkoopkanalen. Dat behoort straks tot het verleden. Dimitry Vleugel, marketingmanager bij Honor Nederland, vertelt tegenover Android Planet dat dit onderdeel uitmaakt in de nieuwe distributiestrategie om hiermee de dienstverlening naar haar klanten toe wil verbeteren.

“We willen het allemaal zo eenvoudig mogelijk houden en daar hoort ook een eenvoudige distributiestrategie bij. Een eigen platform geeft ons ook meer flexibiliteit in het doen van aanbiedingen en vooral samenwerkingen met andere merken. Maar bovenal hopen we zo de Honor-consument beter te kunnen helpen.”

Op dit moment kun je alleen bij Vmall terecht om losse toestellen te kopen. Honor laat tegenover Android Planet weten dat het in gesprek is met providers om in de toekomst ook mobiele telefoons in combinatie met een abonnement aan te bieden.

Webshops

Honor is niet de enige partij die haar producten via online winkels verkoopt. Het bekendste voorbeeld is wellicht OnePlus. Deze smartphones kun je alleen via de webwinkel van het Chinese bedrijf bestellen. Vroeger had je nog een invitecode nodig om een bestelling te plaatsen. Tegenwoordig hoef je niet achter aan in de rij aan te sluiten en hopen dat iemand je een invite verstuurt.

Een ander bekend voorbeeld is Google. Enkele jaren geleden opende de zoekmachinegigant een winkel die aan de Google Play Store was toegevoegd. Daar kun je terecht voor de Google Chromecast, Nest-producten, Pixel C en accessoires.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones