HP: ‘Verkoop HP Elite x3 gaat door’

HP: ‘Verkoop HP Elite x3 gaat door’

Het gerucht dat HP per 1 november de verkoop van de HP Elite x3 staakt, is uit de dikke duim gezogen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt in een persverklaring dat het vlaggenschip nog heel 2019 wordt verkocht. Klanten hoeven zich dus geen enkele zorgen te maken.

Eerder deze week ging het gerucht de ronde dat Hewlett-Packard had besloten om nog tot 1 november de HP Elite x3 te verkopen. Het bedrijf heeft nog enkele duizenden onverkochte exemplaren en wil deze binnen nu en een maand zien te slijten. De reden voor het besluit is onduidelijk. Mogelijk vielen de verkoopcijfers tegen en heeft het Amerikaanse technologiebedrijf daarom besloten om de stekker uit het toestel te trekken. Tevens zou HP ook woedend zijn op Microsoft om Windows 10 Mobile in de toekomst niet langer te ondersteunen, wat een aanwijzing is dat het bedrijf mogelijk aan een nieuw besturingssysteem werkt.

Daarentegen hebben we ook verhalen gehoord waaruit blijkt dat HP overweegt om Windows 10 Mobile, het besturingssysteem van de Elite x3, te vervangen door Android. Kortom, twee verschillende geruchten die elkaar volledig tegenspreken. Wie het nou bij het juiste eind heeft is onduidelijk.

Reactie HP

Neowin heeft navraag gedaan bij HP om te kijken wat er klopt van het verhaal. Daarop heeft het techplatform een reactie gekregen. Een woordvoerder laat in een reactie het volgende weten:

“HP reageert altijd op feedback van klanten om de best mogelijke productervaring te bieden. We blijven gecommitteerd aan onze mobiele strategie en visie en zullen de HP Elite x3 heel 2019 blijven verkopen terwijl wij onze portfolio verbeteren om multi-OS apparaten, accessoires en workflow transformatieoplossingen te bieden. Mobiliteit is een opwindend en snel ontwikkelend gebied. HP is toegewijd om de mobile computing behoeften van onze klanten te ontdekken en aan te spreken.”

Kort samengevat, het gerucht dat momenteel de ronde gaat is volledig uit de lucht gegrepen. HP heeft geen plannen om op korte termijn de verkoop van de HP Elite x3 aan banden te leggen. Windows United, de Duitse techsite die het nieuws aanvankelijk naar buiten bracht, blijft bij zijn verhaal en zegt dat zijn anonieme bron zeer betrouwbaar is.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones