De beste en grappigste HTC 10 Tips en trucs

De beste en grappigste HTC 10 Tips en trucs

Wil jij het meeste uit je nieuwe HTC 10 halen? Regelmatig komen wij allerlei tips en trucs tegen op het internet en vandaag zetten wij er een paar voor je op een rij. Tijd om eens dieper in je toestel te duiken en te ontdekken wat je allemaal kunt aanpassen.

Smartlock in vertrouwde omgeving

Waarom tijd verspillen als je in jouw eigen vertrouwde omgeving bent. Met de HTC 10 zorg je voor eenvoudige toegang in die situaties met Smart Lock. Via Instellingen > Beveiliging > Smart Lock kun je na invoer van je code de toegang wijzigen tot je mobiel.

  • Vertrouwde Apparaten je toestel ontgrendelen bij bekende speakers, auto of horloge;
  • Vertrouwde Plaatsen ontgrendel in vertrouwde plekken als je werk of thuis;
  • Vertrouwde Gezichten na het herkennen van je gezicht ontgrendelt de telefoon;
  • Vertrouwde Stem ontgrendel je toestel met je stem.

Je verloren of gestolen telefoon terug vinden

Verlies of diefstal ligt in een klein hoekje. Bereidt je voor op eventueel verlies of diefstal van jouw telefoon. Dat doe je met Android Device Manager. Vroeger kon je niets meer aan verlies doen behalve jezelf een aantal keer bellen en hopen dat jouw beltoon te horen was. Tegenwoordig hebben we Google Android Device Manager op elk apparaat. Je hoeft het niet te installeren alleen moet je wel weten hoe je het gebruikt. Ga naar de internetsite van google.com/android/devicemanager. Je kunt vervolgens je telefoon kiezen uit het dropdown menu en zien waar de telefoon is.

Het maken van een screenshot

We slaan alle plaatjes eenvoudig op en toch zijn er momenten waarop dat niet zo simpel kan. Bijvoorbeeld wanneer je iets van je beeldscherm wil laten zien. Die high score bij dat ene spelletje bijvoorbeeld. Dan is het wel zo prettig dat je weet hoe je een screenshot maakt. Bij de HTC doe je dat als volgt:

  • Ga naar het gewenste scherm;
  • druk de power-knop en het volume omlaag knop tegelijk in.

Meer HTC 10 Tips en Trucs

> Jouw HTC 10 heeft drie fysieke knoppen aan de onderkant. Je kunt je ‘recente’ toets configureren als een “menu” knop. Je doet dat via Instellingen> Display, gebaren en knoppen > Recent Knop Apps.

> Niet iedereen is te spreken over het TouchPal toetsenbord. Zo wissel je naar jouw persoonlijke toetsenbord: Ga naar Instellingen> Taal en toetsenbord > Tik Huidige Keyboard en kies een andere.

> Freestyle lay-out. Maak elke app jouw app met een sticker. De stickers geven jouw HTC 10 zijn unieke look. Zo laad je het menu: druk lang op een lege plek, Sense launcher start op > Selecteer Change Indeling beginscherm > Kies Freestyle layout.

> Weet de exacte hoeveel batterijcapaciteit: Instellingen > Geavanceerd en vink batterij niveau weer geven aan

HTC 10 Freestyle

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones