‘HTC 11 krijgt 8GB werkgeheugen’

‘HTC 11 krijgt 8GB werkgeheugen’

De HTC 11 wordt volgend jaar pas verwacht, maar geruchten over de specificaties en het design overstromen het internet. Zo krijgt het aanstaande vlaggenschip van de Taiwanese smartphonemaker onder meer een randloos scherm en opvallend veel werkgeheugen: maar liefst 8GB als we de verhalen mogen geloven.

De HTC 10 is een prachtig vormgegeven smartphone met high-end specificaties dat sinds mei van dit jaar bij ons in de schappen ligt. Ondanks de goede papieren sloeg het toestel niet aan bij het grote publiek. Exacte verkoopcijfers van het toptoestel kennen we niet, maar analisten schatten dat er niet meer dan één miljoen exemplaren van verkocht zijn. Ter vergelijking: Apple en Samsung verkopen ieder kwartaal ergens tussen de 40 en 60 miljoen smartphones. Met dat in het achterhoofd vallen de verkoopcijfers van HTC in het niet.

In de hoop het tij te keren lanceerde HTC onlangs in de Verenigde Staten de HTC Bolt. In Europa wordt het toestel op de markt gebracht onder de naam HTC 10 Evo. In feite is het de HTC 10, maar met minder krachtige specificaties. Zo is de Qualcomm Snapdragon 820 ingeruild voor de verouderde Snapdragon 810 en het werkgeheugen naar beneden geschroefd van 4GB naar 3GB. Daarentegen heeft de HTC 10 Evo wel een groter scherm (5.2 inch in plaats van 5 inch), hogere cameraresolutie (16 in plaats van 12 megapixels) en meer accucapaciteit (3200 mAh in plaats van 3000 mAh). Wanneer het toestel precies bij ons op de markt komt is nog altijd niet bekend, net als de adviesprijs.

Specificaties HTC 11

De opvolger van de HTC 10 gaat door het leven als de HTC 11. Het Britse TimesNews vond via Weibo de onderstaande conceptfoto van het toestel, inclusief een aantal belangrijke vermeende specificaties. Volgens de persoon in kwestie krijgt het aanstaande vlaggenschip een 5.5 inch display met Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Hij wordt naar verluidt aangedreven door de onlangs aangekondigde Snapdragon 835 processor, waar de meeste details altijd nog van ontbreken. De chipset wordt aangevuld door de Adreno 540 GPU en maar liefst 256GB intern geheugen.

HTC 11

Het meest opzienbarende detail is de hoeveelheid werkgeheugen. Volgens de Britse publicatie krijgt het vlaggenschip maar liefst 8GB aan RAM. Dat is meer werkgeheugen dan de gemiddelde personal computer heeft. We horen wel vaker geruchten voorbijkomen over smartphones met 8GB RAM: zo worden de LeEco Le Max 2 Pro, Microsoft Surface Phone en OnePlus 4 in dit verband genoemd. Vraag is waarom een smartphone zo veel werkgeheugen nodig heeft. Het vreet daarnaast ook er veel energie van de batterij. Precies dat is de reden waarom de OnePlus 3 aanvankelijk niet de volle 6GB aan werkgeheugen benutte bij lancering. Dat kwam het bedrijf op veel kritiek te staan door gebruikers die zich bedot voelden. OnePlus lanceerde daarop een patch waarmee gebruikers met het RAM-management de capaciteit van het werkgeheugen konden opschroeven.

Wij raden aan om het gerucht over 8GB RAM, voorlopig althans, met een korreltje zout te nemen.

Aan de achterkant van de HTC 11 vinden we volgens de bron op Weibo een 12 megapixel dual-camera met LED-flitser. Voorop plaatst HTC naar verluidt een 8 megapixel selfiecamera. De accucapaciteit bedraagt 3700 mAh en ondersteunt bovendien Quick Charge 4.0. Hierdoor wordt de laadtijd met 20% gereduceerd ten opzichte van toestellen met Quick Charge 3.0. Tot slot draait het aanstaande vlaggenschip standaard op Android 7.0 Nougat met daaroverheen HTC Sense 8.0 UI.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de HTC 11 aangekondigd wordt, staat nog niet vast. Als we dit jaar als uitgangspunt nemen, dan kunnen we het volgende toptoestel op of rond april verwachten. Wat betreft de adviesprijs horen we geluiden over een prijskaartje van 550 pond, omgerekend zo’n 650 euro. Zodra we meer over het vlaggenschip horen lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones